İGF

Batman’da ‘Tekstil, istihdamın can simidi oldu’

Ercan ARSLAN(Batman Haber)- İŞKUR ve Batman Tekstil Sanayici İşadamları Derneği (TEKSİAD) tarafından düzenlenen istişare toplantısında sektörün sorunları tartışıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki toplantıya, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, TEKSİAD Başkanı M. Ali Öztürk, ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu ve tekstil sektörü temsilcileri katıldı.

Burada konuşan İŞKUR Müdürü Besim Eviz, tekstil sektörünün önemine dikkat çekti. Eviz, “Sektör 10 yıl içerisinde hızla büyüdü. Tekstil sektörü istihdamın can simidi olmuştur. Batman bölgesel anlamda da sektörün merkezi konumundadır. Batman bu manada tekstil sektörü noktasında bölgede hakikaten hızla ilerliyor ve Diyarbakır ve Mardin gibi büyükşehirlerin önünde imkanlarıyla, fırsatlarıyla, teşvikleri ile önde gidiyor” dedi. Batman Tekstil Sanayici İşadamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı M. Ali Öztürk ise      kurumsallaşmanın önemine değinerek bu manada destek istediklerini belirtti.

Öztürk, “Şuan tekstil sektöründe resmi kayıtlara göre 30 bin insan çalışıyoruz. Bu rakamı asgari ücretle çarptığımız zaman şehrin en farklı kesimlerine 90 milyon TL gibi bir rakam şehrin içine giriyor. Çalışan işçilerimizin yemeği halden ve kasaptan geliyor. Şehrin ekonomik döngüsüne büyük katkısı olan bir sektörden bahsediyorum. Tekstil Batman’da bir sosyal sorumluluk projesidir. Herkesin bu bilinçle bu sektöre destek vermesi gerekir” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica