Genel

Bedelli askerlik bekleyenler önce Başkanı seçsinler

Bedelli askerlik bekleyenler önce Başkanı seçsinler Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda hükümetin gündeminde bedelli askerlik konusunun olmadığını söyledi. Erdoğan, anketlere ilişkin rakam veremeyeceğini ancak cumhur ittifakının açık ara önde olduğunu söyledi. Bedelli askerlik bekleyenler önce Başkanı seçsinler detaylar haberimizde…

Bedelli askerlik bekleyenler önce Başkanı seçsinler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece’de partisinin düzenlediği mitingde konuştu. Daha sonra Özbekistan ziyaretine çıkan Erdoğan, Abdullah Gül’ün adaylığı, bedelli, askerlik, seçim anketleri ve üniversitelerin bölünmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Türk parlamentosu ne hale gelmiş”

“CHP, hiçbir ilke ve ahlakla bağdaşmayan pazarlıklarla Türk siyasetini lekelemeye devam ediyor. O gözü yaşlı vekilleri görünce çok üzüldüm. Eyvah dedim, Türk parlamentosu ne hale gelmiş. Siyasi tarihimize yeni bir utanç vesikası olarak kaydoldu. Bu hadise 40 yıla rağmen, CHP’den bir şeyin değişmediğini ortaya koymuştur. Bu tezgah ana muhalefet partisini itibarsız hale getiren bir hamle olmuştur.”

Türkiye gençliğini ayağa kaldıracaksınız

“Gençler, özellikle lise son sınıflardan üniversitedeki arkadaşlarınızdan hepsiyle özellikle kucaklaşacaksınız. Hepsine bildiklerinizi anlatacaksınız. Bu heyecan daim olsun, bu heyecan devam olsun. Bu heyecanla tüm Türkiye gençliğini ayağa kaldıracaksınız. MHP ve BBP ile yaptığımız bu ittifakta kardeşlerim, hassas olacağız. Kardeş ittifakı içerisinden hep birlikte beraber çalışacağız.”

“Seçim meydanı herkese açıktır”

“Ben müsaadelerinizi alarak bu konuyla ilgili hiç bir değerlendirme yapmayacağım. Zaten Sayın Gül değerlendirmeleri kendileri yaptılar. Seçim meydanı herkese açıktır. Her siyasi parti adaylarını belirler. Bizler kampanyamızı çok daha değerli adımlarımızı atarız.”

“Anketler cumhur ittifakının açık ara önde olduğunu gösteriyor”

“Şu anda benim anketlere dayalı olarak paylaşacağım tek şey var: Hamdolsun anketler cumhur ittifakının açık ara önde olduğunu gösteriyor. Ama rakamsal bir şey vermeyeceğim. Hamdolsun cumhur ittifakı çok olumlu bir yerde…”

“İnşallah başkanlık sistemine geçiş hallolduktan sonra Bedelli Askerlik gözden geçirilir”

“Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Böyle bir durum yok. Hele hele bir tarafta Afrin bir tarafta Fırat Kalkanı olduğu dönemde bunu gündemimize almak. Şehitlerimize, gazilerimize karşı saygısızlık olur. Hayırlısıyla önümüzdeki seçim bitmiş olsun. İnşallah başkanlık sistemine geçiş hallolduktan sonra bunlar gözden geçirilir. Atılması gereken bir adam varsa atılar.”

“İstanbul üniversitesinin kapasitesi 105 bine ulaştı”

“İstanbul Üniversitesi niye ikiye bölünüyor? Bir karar aldık dedik ki: Öğrenci sayısı itibariyle nicelik nitelik bunu yakalamamız lazım. İstanbul üniversitesinin kapasitesi 105 bine ulaştı. Nitelik olamıyor. Biz İstanbul Üniversitesi markasını ortadan kaldırıyor muyuz? hayır, böyle bir şey yok. Tamam, önce bir İbn-i Sina ismi söz konusu oldu arkadaşlarla konuştu. Onu kaldırdık. Bir tarafta İstanbul Üniversitesi, diğer tarafta İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi oluyor. İstanbul adı kalıyor.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica