Ekonomi

Bedelli askerlik için süreç açıklamalı kılavuz yayınlandı

Bedelli askerlik için süreç açıklamalı kılavuz yayınlandı MSB tarafından asal.msb.gov.tr adresinden yayımlanan kılavuza göre, başvurular E-Devlet’ten yapılacak. Bedelli askerlik için süreç açıklamalı kılavuz yayınlandı detaylar haberimizde…

Bedelli askerlik için süreç açıklamalı kılavuz yayınlandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından bedelli askerlik başvuru kılavuzu yayımlandı.

Başvurular E-Devlet’ten…

MSB tarafından asal.msb.gov.tr adresinden yayımlanan kılavuza göre, başvurular E-Devlet’ten yapılacak.

3 ay içinde askerlik şubelerine başvurulacak

Kılavuzda, kanuna göre, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp, 1 Ocak 1994’ten önce doğan bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracağı da belirtildi.

İşyerinden ücretsiz izin

Bedelli askerlik hakkından yararlananlar, temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli olacak.

Cumhurbaşkanı parayı istediği yerde kullanacak

Tahsil edilen tutarlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez muhasebe birimi hesabına yatırılacak. Bu tutarları Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na aktarmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine ödenek eklemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Cezalar silinecek…

Bu düzenlemeden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılanlar sona erdirilecek. Bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilmeyecek.

Ödeme nasıl yapılacak?

Uygulamadan yararlanacaklar bedelli askerlik ücreti olan 15 bin TL’yi Ziraat Bankası ve Halkbank’a yatıracak. Yurtdışında yaşayıp uygulamadan yararlanacakların temel askerlik eğitimi ise internet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu uzaktan eğitimde ‘devlet şuuru, vatan sevgisi, tarih, vatandaşlık eğitimi ve TSK’yı tanıma’ içerikleri yer alacak. Uzaktan verilecek bu eğitimde sınav koşulu ise yer almayacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica