Siyaset

Belediye başkanlarına tehdit ve şantaj devam ediyor

Belediye başkanlarına tehdit ve şantaj devam ediyor MKYK toplantısı sonrasında açıklama yapan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, istifası istenen belediye başkanları için, “gelen de giden de bizim arkadaşımızdır” dedi. Ünal, istifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur için ise “Balıkesir’den de aynı adımı bekliyoruz” dedi. Belediye başkanlarına tehdit ve şantaj devam ediyor detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Belediye başkanlarına tehdit ve şantaj devam ediyor

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Pazartesi günü açıklama yapacağını belirten ve istifa edip etmeyeceği henüz netlik kazanmayan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Ünal, ‘Balıkesir Belediye Başkanı’ndan da aynı adımı bekliyoruz. Bunu yapmazsa, bunun sonuçları yine demokratik meşruiyet zemininde konuşulur, tartışılır, istişare edilir ve yeni kararlar verilir.” dedi. Mahir Ünal’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bu güne kadar bütün seçimleri kaybetmiş hiçbir siyasi başarısı olmayanların bunu anlamasını beklemeyiz. Hepimiz bir gün yerlerimizi çok büyük heyecan ve enerjiyle yerine getiririz.

Kemal Kılıçdaroğlu iftirayı hakareti muhteşem şekilde yapıyor. Yapamadığı şey milletin umudu olduğu değişim dönüşümü siyaseti asla ve asla yapamıyor. Dönsün önce kendine baksın.

Cumhurbaşkanımızın metal yorgunluğu dediği bu heyecanı duyduğu ilk günkü aşkı kaybedenler içindir. AK Parti kendisini 2019’a hazırlarken Türkiye’yi de 2023’e hazırlıyor.

Ankara yarın İstifa edeceğini açıkladı. Balıkesir’den de aynı şeyi bekliyoruz. Meseleyi isimler üzerinden konuşmayı doğru bulmuyoruz.

“İstifa etmezlerse yeni kararlar verilir”

İstifalar gündeme gelince metal yorgunluğunu öne sürüyorsunuz muhalefetten FETÖ ve yolsuzluklara dair iddialar geliyor.

Bunun hukuki ve idari olarak değerlendirmesi başka bir şeydir. Muhalefetin ısrarla hukuki meseleye çekmek istemesi sürdürdükleri kara propagandayla ilgilidir. Bu süreçlerin hukuki ve cezai süreçle ilgisi söz konusu değildir

Balıkesir Belediye Başkanı’ndan da çekilme adımını bekliyoruz. İstifa etmezlerse yeni kararlar verilir.

“Gündemimizde erken seçim yok”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısı çok ucuz bir siyasi hamle. Bizim gündemimizde herhangi bir şekilde bir erken seçim yok. Bizim, milleti de bir seçim külfetine taşımak gibi bir niyetimiz yok. Bunu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, bizim gündemimizde bir erken seçim yok.

Büyükada davasındaki tahliyeler

Maalesef Alman Dışişleri Bakanı seçim öncesi sürdürdüğü hoş olmayan tavrını sürdürüyor. Kullandığı ifadeler öncelikli olarak bizim hakimlere, savcılara yani bu ülkenin hakimlerine, savcılarına, hukuk sistemine, yargısına hakarettir. Bu ülkede müzakereyle, uluslararası görüşmelerle yargı karar vermez. Yargı kendi tarafsızlığı ve bağımsızlığı gereği karar verir. Dışişleri Bakanının kullandığı, Schröder’in arabuluculuk yaptığı ve bu arabuluculuğun sonucunda da söz konusu tutukluların serbest bırakıldığı ifadesi son derece çirkin bir ifadedir.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica