Siyaset

Belediyelerde işini en iyi yapanlar olacak

Belediyelerde işini en iyi yapanlar olacak Başaran; “Kriz git gide daha da kötüye gidiyor ama birileri bunun böyle olmadığını söylüyor, beka diyor, dış güçler diyor” dedi. detaylar haberimizde…

Belediyelerde işini en iyi yapanlar olacak

Başaran’ın ev ziyareti…

Emek Partisi‘nin (EMEP) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, Derince‘nin nüfusu 30 bine yaklaşan mahallesi Yenikent’te ziyaretlerde bulundu.

“Kızımı işe alırsanız…”

Evlerin kapısını çalan, esnafla tokalaşan ve kahvehaneleri dolaşan Başaran, vatandaşa yerel yönetim anlayışını anlattı. Ev ziyaretleri esnasında Başaran‘ın kapısını çaldığı bir kadın, Başaran‘ı görünce hemen; “Kazandığınızda kızımı işe alırsanız oyum size” dedi. Belediyelerde işini en iyi yapanların çalışacağını söyleyen Başaran; “Biz geldiğimizde kimseye torpil yapmayacağız, herkesin işi olacak ve çalışacak. Kimseyi bize oy verdi diye işe alıp, kimseyi de bize oy vermedi diye işten çıkarmayacağız. Belediyelerde işini en iyi yapanlar çalışacak, iş imkanını arttıracağız” dedi.

Sokakta insanların ilgisi güzel…

“Bir kenara çekilip susmayalım”

Esnaf ve kahve gezilerinin ardından iki işçi evine ziyarette bulunan Başaran, burada emekçi ailelerle sohbet etti. “Artık eskisi gibi bağıra çağıra, binlerce insanla yapılan çalışmalar kalmadı. Zaten bizim kapımızı çalan yok, onlara hoş gelmiyoruz belki de” diyen bir işçi, insanların makarnaya muhtaç olduğunu söyledi: “Gösterişe gerek yok, önemli olan verilecek olan hizmet bence. İnsanlar makarnaya muhtaç, asgari ücretle geçinemeyenler var ama bile bile gidip bizi yönetenleri seçiyoruz. Her şeye rağmen biz doğruları söylemekten vazgeçmemeliyiz, bir kenara çekilip susmamalıyız.”

İnsanlar Bağımsız adayı dinliyorlar

“Biz Uganda’da mı yaşıyoruz”

Derince‘de ‘Millet Bahçesi hayırlı olsun’ pankartlarına değinen işçi, “Bangır bangır reklamlarını yapıyorlar, ama daha yeni İsmetpaşa stadını yıktınız, daha ortada bir şey yok. Neyin reklamını yapıyorsunuz?” diye belediyeye yüklendi. 2002’den bu yana ilk defa hatırı sayılır zam aldıklarını söyleyen Otomotiv işçisi ise, “Tam nefes alacağız derken ekonomik kriz mutluluğumuzu boğazımızda bıraktı. AKP‘ye körü körüne bağlı olmayan, sadece oy vermiş kişiler ve milliyetçi düşünen kesimler sorgulamaya başladı fabrikada. ‘Oy vermeyeceğiz’ diyenler var ama bu sandığa ne kadar yansır bilemiyoruz. Beka, beka deyip duruyorlar. Ne sanıyorlar, biz Uganda’da yaşıyoruz da ülkede savaş çıktı haberimiz mi olmadı?” diye konuştu.

Başaran’ın çalışma ordusu…

“Krizin yükünü kabul etmemeliyiz”

İşçilerin ekonomik kriz ile daha zor şartlar altında geçinmeye zorlandığını söyleyen Başaran; “Çok kötü, zor, yaşanılmaz örneklerle karşılaşıyoruz. Emekçiler gerçekten zor durumda. Kriz git gide daha da kötüye gidiyor ama birileri bunun böyle olmadığını söylüyor, beka diyor, dış güçler diyor. Biz bunun böyle olmadığını çok iyi biliyoruz” dedi. Emekçilerin krizin yükünü kabul etmeyeceğini söyleyen Başaran,Birileri pırlantaya, kürke vergi ödemezken ben neden en temel ihtiyaçlarıma çok yüksek vergiler ödeyeyim. Neden iki katı faturalar ödeyeyim, neden patronlara sınırsız teşvikler veriyorsun da emekçiye gelince yok diyorsun. Cumhurbaşkanı kararıyla ham kürkte vergi oranı sıfırlandı, patronlar yükünden kurtulmaya çalışırken emekçiler krizin yükünü kabul etmemeli ve bu noktada birleşerek mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica