Ekonomi

Belediyeye bağlı otoparkların tam gün ücreti 1 lira oldu

Belediyeye bağlı otoparkların tam gün ücreti 1 lira oldu Ankara’da belediyeye bağlı otoparkların tam gün ücreti 1 lira oldu. İstanbul ise İSPARK ücretinin 1 lira olması teklifi reddedildi. Belediyeye bağlı otoparkların tam gün ücreti 1 lira oldu detaylar haberimizde…

Belediyeye bağlı otoparkların tam gün ücreti 1 lira oldu

Ankara 1 lira olmasına karar verirken, İstanbul Meclisinde AKP oylarıyla reddedildi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, belediyeye bağlı otoparkların tam gün ücretinin 1 lira olmasına karar verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen İSPARK ücretinin 1 lira olması teklifi ise reddedildi.

Tüm gün 1 lira olması teklifi Ankara Büyükşehir Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi bugün otopark ücretlerinin görüştü. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm otoparkların ilk 1 saatinin ücretsiz, tam gün ücretinin ise 1 lira olması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

CHP’li Meclis üyeleri tarafından 1 lira olması teklif edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin CHP’li üyeleri İSPARK ücretinin 1 liraya düşürülmesi için teklif verdi. Önergeyi okuyan CHP’li Nadir Ataman, teklifin meclis gündemine alınarak Ulaşım, Trafik ve Tarife Komisyonu’na havale edilmesini istedi.

“Söz konusu teklifi arzu ederlerse başkanlık makamına gönderelim”

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yardımcısı Faruk Aydın, “Söz konusu teklifi arzu ederlerse başkanlık makamına gönderelim. Gündeme alınması ile ilgili bir önerge ise bunu çalışmadan, altı olmadan, hesabı kitabı olmadan teklif edilmesini doğru bulmuyorum. Gündeme alınmasını reddediyoruz” dedi.

AKP üyeleri tarafından gündeme alınması reddedildi

Oylamaya geçilmesinin ardından otopark ücretlerinin düşürülmesinin gündeme alınması ile ilgili teklifi, AK Partili meclis üyelerinin oyları ile reddedildi.

“Belediye otoparklarında asıl hedef gelir elde etmek değil, trafik güvenliğini sağlamaktır”

Toplantının ardından açıklama yapan Nadir Ataman, “Belediye otoparklarında asıl hedef gelir elde etmek değil, trafik güvenliğini sağlamaktır. İstanbul’da trafiğin ne durumda olduğunu herkes biliyor. Belediyeye ve belediye şirketlerine ait bütün otoparkların 1 saate kadar ücretsiz, 24 saat boyunca da 1 TL olmasını istedik. İstanbul’u yönetenlerin, Ankara’daki gibi halktan yana olmasını beklerdik” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica