Genel

Belgeleri açıklamak İçişleri Bakanının boynunun borcudur

Belgeleri açıklamak İçişleri Bakanının boynunun borcudur… Yıldız; “Soylu tarafından işaret edilen Başiskele Belediyesi Meclis Üyesi adayımız Abdullah Uçar için de, evrak üzerinden gereken incelemeler yapılmış, adli sicil kaydında adaylığa engel hali, ne partimizce ne de ilçe seçim kurulunca tespit edilmemiştir” dedi. detaylar haberimizde…

Belgeleri açıklamak İçişleri Bakanının boynunun borcudur

Belge-1

İçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon da yaptığı belgesiz ve sözlü açıklamalarına, İyi parti Kocaeli il başkanı Şanbaz Yıldız belgeli ve tepkili bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ak parti Trabzon teşkilatının organizasyonunda CHP, Saadet Partisi ve İyi Partinin meclis üyesi listelerinde PKK’lı teröristlerin yer aldığını söyledi. Sanki içişleri bakan koltuğunda değil de bir siyasi partinin yetkilisi gibi konuşan Süleyman Soylu İyi Partinin Başiskele belediye meclis üyesi listesinde yer alan bir ismi işaret ederek; “bu isim ‘zınhar’ kod adıyla PKK faaliyetleri içinde yer almış bir isimdir” dedi. Belgeyle konuşması ve gereğini yapması gereken bir makamı işgal eden Soylu yine ortaya bir laf etti ve kenara çekildi. Şimdi ayırsınlar pirincin taşını der misali!..

Soylu‘nun Partili Meclis üyelerini işaret ettiğini öğrenen İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Aziz Türk Milleti’ne…

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Trabzon’da Ak Parti tarafından düzenlenen bir organizasyonda, partimiz meclis üyesi adaylarına yönelik olarak bir takım iddialarda bulunmuştur.

Belge-2

Bilindiği gibi adaylık süreçlerinde, her bir adayın adli sicil kaydı incelenerek, ilgili seçim kurullarına teslim edilmektedir. Partimiz bu konuda kendisinden beklenebilecek tüm özeni göstermiş, ince eleyip sık dokumuştur. Sayın Soylu tarafından işaret edilen Başiskele Belediyesi Meclis Üyesi adayımız Abdullah Uçar için de, evrak üzerinden gereken incelemeler yapılmış; adli sicil kaydında adaylığa engel hali, ne partimizce ne de ilçe seçim kurulunca tespit edilmemiştir.

“Vakıf olduğu bilgileri açıklasın”

Bu ülkenin İçişleri Bakanı olarak Sayın Soylu bizlerin bilmediği bilgilere vakıf ise, bu bilgileri açıklamak; varsa belgelerini kamuoyu ile paylaşmak ve gereğini yapmak şu andan itibaren kendisinin boynunun borcu olmuştur.

Vaziyet bu iken; seçime günler kala bu şekilde bir çıkış yapılmasının son derece manidar ve partimizin hızlı yükselişini baltalamak amacında olduğunu düşünüyor; halkımızı bu gibi manipülasyonlara karşı dikkatli olmaya, gereğini 31 Mart 2019 Pazar günü sandıklarda yapmaya davet ediyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica