Siyaset

Ben sana Cinayeti işleyenleri niçin serbest bıraktın diye sordum

Ben sana Cinayeti işleyenleri niçin serbest bıraktın diye sordum CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik açıklamalarını cevap verdi. Ben sana Cinayeti işleyenleri niçin serbest bıraktın diye sordum detaylar haberimizde…

Ben sana Cinayeti işleyenleri niçin serbest bıraktın diye sordum

Program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da katılacağı bir program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

“…ilkokulda okuyan bir öğrencinin anlayabileceği düzeyde soru sordum”

“Aklım fikrim hiçbir zaman parada olmadı” diyen Kılıçdaroğlu, “Ama ben kendisine ilkokulda okuyan bir öğrencinin anlayabileceği düzeyde soru sordum. Kaşıkçı cinayeti biliniyordu. Cinayetin işlendiği saatten üç buçuk saat sonra istihbarat örgütü, emniyet örgütü, Cumhurbaşkanlığı bunları biliyordu” dedi.

“Cinayeti işleyenleri niçin serbest bıraktın?”

“Sorduğum soru şu, cinayeti işleyenler ellerini, kollarını sallayarak Türkiye’ye geldiler. Cemal Kaşıkçı Cinayetini işlediler. Cinayetten sonra ellerini, kollarını sallayarak yurt dışına çıktılar. Niçin bunların yurt dışına çıkışına izin verdiniz? Eğer cinayeti işleyenler yurt dışına ellerini kollarını sallayarak çıkıyorlarsa bunun bir gerekçesinin olması lazım. Ben bu soruyu sormayacak mıyım? ‘Aklı, fikri parada’ diyor. Ne parası? Ben sana ‘Cinayeti işleyenleri niçin serbest bıraktın? Bunların yurt dışına çıkışına neden izin verdin?’ diye sordum. Konsolosluğun Viyana Sözleşmesi’ne göre dokunulmazlığı yok. Hala aynı soruyu soruyorum. Cinayet işleyen katilleri siz hangi gerekçeyle tutuklamadınız ve yurt dışına çıkışına izin verdiniz? Bu sorunun yanıtını bekliyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica