Siyaset

Beni Cumhurbaşkanı yapın ben Gazzeye gideceğim

Beni Cumhurbaşkanı yapın ben Gazzeye gideceğim CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2013 yılından bu yana Gazze’ye gideceğini söylediğini ama gitmediğini belirterek, “hükümete sesleniyorum. Whangington’daki büyükelçiyi çekin. 2013’ten beri Gazze’ye gideceğim diyordu, gidemedi” dedi. Beni Cumhurbaşkanı yapın ben Gazzeye gideceğim detaylar haberimizde…

Beni Cumhurbaşkanı yapın ben Gazzeye gideceğim

“Whangington’daki büyükelçiyi çekin”

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Konya Kılıçarslan Meydanı’nda miting düzenledi. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2013 yılından bu yana Gazze’ye gideceğini söylediğini ama gitmediğini belirterek, “hükümete sesleniyorum. Whangington’daki büyükelçiyi çekin. 2013’ten beri Gazze’ye gideceğim diyordu, gidemedi. Beni Cumhurbaşkanı yapın Gazze’ye gideceğim” dedi.

İnce şunları söyledi;

“Her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz”

Mevlana’da tezek diyenler pislik diyenler var. Bunlara cevap vermeyeceğiz. Testinin ağzında ne varsa o dökülür ben sizin çocuklarınızı konuşmaya geldim. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. O tezek desin ben gelecek diyeceğim. O çöplük desin ben quantum diyeceğim. Türkiye bunları kaçırırsa 100 yıl geri kalır. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz. Bilgisayar mühendisi sayısını 10 katına çıkaracağız.

“2013’ten beri Gazze’ye gideceğim diyordu, gidemedi”

Hükümete sesleniyorum. Whangington’daki büyükelçisi çekin. 2013’ten beri Gazze’ye gideceğim diyordu, gidemedi. Beni Cumhurbaşkanı yapın Gazze’ye gideceğim.

“Tarafsız bağımsız bir yargı kuracağız”

“Tayyip Erdoğan ne olacak? Yargılayacak mısın?” diye soruyorlar. Hayır. Benim böyle bir görevim yok. Ama tarafsız bağımsız bir yargı kuracağız. O beni de gerektiğinde Erdoğan’ı da yargılayacak. Erdoğan dönemlerini çıraklık, kalfalık ve ustalık olarak sıraladı. Bir de emeklilik dönemi olsun. Bir şey olmaz.

Üniversite önünde dönem arkadaşlarıyla diploma açıklaması yapacak

İnce, üniversitedeki arkadaşlarıyla birlikte, mezun olduğu üniversite önünde o dönemin arkadaşları ile açıklama yapacağını belirterek, “Herkesin yapması temennimizdir. Ona bir şey diyemem” dedi.

“Başörtüsü diye bir sorunumuz yok”

Kız kardeşinin 12 yaşından beri başörtüsü taktiğini anlatan İnce, “İsteyen evde isteyen sokakta başörtüsü takar. Böyle bir sorunumuz yok” dedi.

“Türkiye’de 4 bin sokağa fotoğraflarınızı asarım”

Sınav sorularının çalınmasına değinen İnce, “soruları da çaldırmayacağım, hazineden para, sandıktan oy çaldırmayacağım” dedi. Mitinge cüppeleriyle katılan bir avukat grubuna dikkat çekip onların alkışlanmasını isteyen İnce, “YSK üyelerini Konya’dan uyarıyorum. İşinizi adam gibi yapın. Avukat arkadaşlar cüppeniz arabada olsun. En az 50 bin avukatla o YSK önüne gideceğim. Abidik gubidik işler yapmayın. Türkiye’de 4 bin sokağa fotoğraflarınızı asarım” dedi.

“Seninle, gençlerle yöneteceğiz ülkeyi”

Cumhurbaşkanı olduğunda ilk işinin otizmli çocuklar olacağını söyleyen İnce, sık sık slogan atan bir gence “kafamı karıştırıyorsun” diye seslendi. Genç kızı kürsüye davet eden İnce, “Ben öğretmenim. Seninle gençlerle yöneteceğiz ülkeyi” dedi. İsminin Alkım olduğunu söyleyen genç, Konya Lisesi’nin niteliksiz yapıldığını söyledi, düzeltilmesini istedi.

“Sabah evinize polis gelmeyecek”

Gençlere özgürlük vaat eden İnce, “Cumhurbaşkanını eleştirdiğiniz için sabah evinize polis gelmeyecek” sözü verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica