Genel

Berna Laçin TEOG isyanını sürdürdü

Berna Laçin TEOG isyanını sürdürdü Berna Laçin; “Senede bir tane sınavı hatasız yapmayı başaramayanlar bütün sistemi yıkıp nasıl bir günde yeniden yapılandıracaklar?” dedi. Berna Laçin TEOG isyanını sürdürdü detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Berna Laçin TEOG isyanını sürdürdü

Berna Laçin, TEOG’un kaldırılmasına ve eğitim sisteminin sil baştan yenilenmesine sert tepki göstermeye devam ediyor: “Senede bir tane sınavı hatasız yapmayı başaramayanlar bütün sistemi yıkıp nasıl bir günde yeniden yapılandıracaklar?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında “Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum” demesinin ardından 2013’te AKP döneminde yürürlüğe giren TEOG’un kaldırılmasına yönelik tepkiler sürüyor.

TEOG’un bir günde kaldırılması ve yerine yeni bir alternatifin de konulmaması sanat camiasında da gündemde.

Berna Laçin Twitter adresinden yaptığı açıklamada, değişikliğe tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “Benim de TEOG’dan geçmiş bir çocuğum var” açıklamasını hatırlatan Laçin, Yılmaz’a çocuğuyla ilgili “Hangi okula girdi acaba?” sorusunu yöneltti.

‘Onlar zirveyi biz dibi zorluyoruz’

“Senede bir tane sınavı hatasız yapmayı başaramayanlar bütün sistemi yıkıp nasıl bir günde yeniden yapılandıracaklar?” diyen Laçin, “Ben İngiltere prensinin çocuğunun ana okulunu bile biliyorum ama bizim bakanların çocukları nerede okur sır maşallah! Bakan diyor ki ‘Finlandiya değişim yapınca bir şey demiyorsunuz’. Onlar her değişimde zirveyi, biz her değişimde dibi zorluyoruz da ondan!” dedi.

Laçin, iki gün önce de yine TEOG konusunu eleştirmişti…

Berna Laçin’in TEOG isyanı

Geride bıraktığımız yıl kızı TEOG’a giren Berna Laçin sınavın kalkmasının ardından yaptığı paylaşımlarla hem gülümsetiyor hem de düşündürüyor.

Oyuncu Berna Laçin ailesindeki üyeler üzerinden ve geride bıraktığımız yıl da bizzat kızı üzerinden deneyimlediği; TEOG sınavı hakkında belki de pek çok ebeveynden daha fazla bilgi sahibi olmuş bir isim… Hatta bir gazetede yazdığı köşe yazısında bu konuya da derinlemesine değinen Berna Laçin; sırf bu yüzden kendisine TEOG’la ilgili çok sayıda telefon geldiğini söyledi. Sosyal medya hesabından insanların TEOG’la ilgili fikir alabilmek adına kendisini aradığını söyleyen Laçin; konunun muhatabı ben değilim Cumhurbaşkanı diyerek şu paylaşımda bulundu:

Berna Laçin ayrıca geride bıraktığımız günlerde sürekli değişiklik yaşanan eğitim sistemiyle ilgili esprili bir paylaşımda bulunmuş; ve böylesi hızlı değişikliklerin sonucunun kötü olacağını söylemişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica