Genel

BES: “Çalışanlar can derdinde hükümet kamu alacakları peşinde”

BES: “Çalışanlar can derdinde hükümet kamu alacakları peşinde” … Karstarlı; “Yıllardır ödediği vergiler karşılığında devletten destek bekleyen emekçiler, küçük esnaf ve çiftçiler hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor” dedi. detaylar haberimizde…

BES: “Çalışanlar can derdinde hükümet kamu alacakları peşinde”

Pandemi sürecinde bulaşı riski yaşayan kamu emekçileri için uygulanan idari tasarruflar konusunda Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Karstarlı basın açıklaması yaptı.

Karstarlı yapmış olduğu basın açıklamasında şu konulara değindi:

“Değerli Basın Emekçileri;

2020 yılı bir kabus gibi üzerimize çöktü. Yeni yılı karşılamaya hazırlandığımız bu günlerde Covid-19 salgınının ikinci dalgasını yaşamaya devam ediyoruz. Tüm ülkelerin birinci gündemi pandemi iken ülkemizde pandemi ile birlikte derin bir ekonomik kriz yaşanmaya devam ediyor. İşsizler, asgari ücretle açlık sınırı altında bir ücretle çalışanlar, kısa çalışma ödeneği adı altında evde açlığa mahkûm edilenler, evde erkek şiddetinin her biçimiyle daha çok yüz yüze kalan ve yoksulluğu, eşitsizliği çok daha derinleşen kadınlar, emeklilikte yaşa takılanlar, kapısına kilit vurmak zorunda kalan küçük esnaf, mahsulü para etmeyen çiftçiler, önümüzdeki yılı %3 zamla karşılamaya hazırlanan kamu emekçileri başta olmak üzere pandemi ve ekonomik krizden en üst seviyede etkilenen toplumsal kesimler olarak öne çıkıyor. Yıllardır ödediği vergiler karşılığında devletten destek bekleyen emekçiler, küçük esnaf ve çiftçiler hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor.

“İKTİDAR EKONOMİYİ GÖZETMEYE DEVAM EDİYOR”

İşsizlik fonunun böylesi bir süreçte bile işçi ve işsizlerden fazla işveren lehine kullanıldığı bir süreçte siyasi iktidar tercihlerini sermayeden yana ve %28,1 oranında artışla Cumhurbaşkanlığı bütçesine kullanmaya devam ediyor. Bilim insanlarının pandemiyle mücadelede; temel, zorunlu, acil mal ve hizmet üretenler dışındaki tüm işlerde çalışmanın durdurulmasıyla tam kapanma çağrısı yaptığı bir süreçte siyasi iktidar sınırlı kısıtlamalarla ekonomiyi gözetmeye devam ediyor. Sağlık emekçilerinin canları pahasına pandemiye karşı mücadele ettikleri bir süreçte, bütün kamu emekçileri de kamu hizmetlerini aksatmamak için özverili bir çalışmayı sürdürüyor.

“SGK HAFTA SONU ÇALIŞMA İZNİ İSTİYOR”

Yayınlanan genelgelerle kısıtlamalara ilişkin her gün yeni bir uygulama ile karşı karşıya kaldığımız bir süreçte ne acıdır ki siyasi iktidarın yayınladığı sınırlı da olsa önlemlere uymamak konusunda kamu kurumları adeta birbiriyle yarışıyor. Özellikle işkolumuzda başta Sosyal Güvenlik ve Adliye olmak üzere maalesef yayınlanan genelgelere tüm uyarılarımıza rağmen uyulmamaya devam ediliyor. Kamu alacaklarına ilişkin yapılandırma süreci bahane edilerek özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nda esnek ve dönüşümlü çalışma uygulanmazken, 60 yaş üstü çalışanlarda idari izinli oldukları halde işyerlerine çağrılıyor. SGK işi daha da ilerleterek hafta sonları sokağa çıkma yasağı olduğu halde hafta sonu çalışması için İç İşleri Bakanlığı’na başvurmuş durumda.

“ÜÇ SGK EMEKÇİSİ ARKADAŞIMIZI KAYBETTİK”

İşyerlerimizde vakaların her geçen gün arttığı bir süreci yaşamaya devam ediyoruz. Son bir hafta içerisinde Şırnak, Kayseri ve son olarak Zonguldak’ta olmak üzere üç SGK emekçisi arkadaşımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. İnsanların açlıkla, ölüm seçeneği ile karşı karşıya bırakıldıkları, devletin kamu alacaklarının peşine düşmesini anlamakta zorlandığımız bir süreçte testi çatlamaya başladı, testi kırılmadan kamu alacaklarının yapılandırma sürecinin bir an önce haziran ayına kadar ertelemesini ve işkolumuzda salgına karşı önlemlerin tekrar başlatılmasını talep ediyoruz. Salgına karşı mücadelede kaybettiğimiz kamu emekçilerini bir kez daha saygıyla anıyor, yaşam hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğimizi siz basın emekçileri aracılığı ile kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica