Bilim-Teknoloji

Bilgi Üniversitesi öğrencileri hocalarına sahip çıkıyor

Bilgi Üniversitesi öğrencileri Gezi Direnişi eylemlerini organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan aralarında akademisyen, gazeteci ve STK temsilcilerinin de olduğu 13 kişi için tepkiler sürüyor. Bilgi Üniversitesi öğrencileri detaylar haberimizde…

Bilgi Üniversitesi öğrencileri …

Bilgi Üniversitesi öğrencileri gözaltına alınan hocaları Prof. Dr. Turgut Tarhanlı için bir açıklama yayımladı.

Gezi direnişini organize ettiklerini iddia ediyorlar…

Bugün sabah saatlerinde aralarında akademisyen, gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin olduğu 13 kişinin, Gezi direnişini organize ettiği suçlamasıyla, gözaltına alınmasına yönelik tepkiler sürüyor.

“İstibdat rejiminin yeni bir hukuksuz uygulaması ile karşı karşıyayız”

Aralarında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığı yapan Prof. Dr. Turgut Tarhanlı‘nın olduğu gözaltılar için Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden de tepki geldi. Çok sayıda kulübün imzacı olduğu açıklamada; öğrenciler hocalarının yanında olduklarını belirtirken, gözaltılar için “İstibdat rejiminin yeni bir hukuksuz uygulaması ile karşı karşıyayız” dedi.

“Akademinin Onuruna Sahip Çıkmaya Çağırıyoruz”…

“Basına ve Kamuoyuna;

16 Kasım 2018 tarihinde aralarında üniversitemizin 16 yıldır Hukuk Fakültesi Dekanlığını yapan sevgili hocamız Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da bulunduğu çok sayıda akademisyen ve bilim insanının sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen ev baskınları ile gözaltına alındığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Hukuksuz uygulamaların hukuk haline getirildiği, mesnetsiz ve ciddiyetten uzak iddialar ile hocalarımızın ve bilim insanlarının özgürlüklerinden mahrum bırakıldığı bir istibdat rejiminin yeni bir hukuksuz uygulaması ile karşı karşıyayız.

Aynı zamanda üniversitemizin İnsan Hakları Hukuku Merkezi yöneticiliğini de yapan; bağımsız ve tarafsız yargı mücadelesinin, insan hakları savunuculuğunun önde gelen isimlerinden olan sevgili dekan hocamız Prof. Dr. Turgut Tarhanlı akademik kariyeri ile yetkinliğini ortaya koymuş saygıdeğer bir hukukçu ve bilim insanıdır. Hocamızın tarihe bir hukuk garabeti olarak geçecek bir karar neticesinde gözaltına alınmış olmasını şiddetle protesto ediyor ve derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Hocası, öğrencisi, çalışanı ve üniversite yönetimi ile tüm İstanbul Bilgi Üniversitesi bileşenlerini, bu hukuksuz ve adaletsiz uygulama karşısında sessiz kalmayarak sevgili dekan hocamız Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın yalnız olmadığını göstermeye ve akademinin onuruna sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Bilgi Üniversitesi Öğrencileri…”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica