Genel

Bireysel Silahlanma her gün artıyor

İKK Başkanı Hüseyin Erol: “Bireysel Silahlanmaya Hayır”

Bireysel silahlanmadaki önemli artış, ülkemizin gözde kentlerinden olan Kocaeli’miz de olumsuz sonuçlara yol açıyor. Kentteki muhtelif noktalarda, silahlı kavgalar meydana geliyor, cinayetler işleniyor. Bu olaylar, huzur kenti olarak anılan şehrimizin ismini karalarken, şehirde yaşayan tüm insanlarımızı da kaygılandırıyor. Gazeteciler, kadınlar ve gençler öldürülüyor. Şehrimiz güzelliklerle değil, cinayetlerle gündeme geliyor.

İzmit Kent Konseyi olarak, yasadışı yollarla gerçekleşen bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi için yetkililere çağrı yapıyoruz. Bireysel silahlanmayla ilgili yönetmeliği bireysel silahlanmanın kapsamını genişletici yönde değil, silahlanmayı minimuma indirecek yönde düzenlenmesi, daha fazla can yanmadan, daha çok ocağa ateş düşmeden, kentlerinin huzuru kaçmadan bu değişikliklerin bir an önce yapılmasının gerektiğinin altını çiziyor, yetkilileri acil önlem almaya çağırıyoruz.

Çok yakın bir geçmişte, “İlimizdeki huzur ortamını ve suç rakamlarını istediğimiz düzeye getirmek en büyük amacımızdır” diyerek içimizi ferahlatan Kocaeli Emniyet Müdürümüz Veysel Tipioğlu’nun çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Ancak; son günlerde oldukça artan ve insanların yanlarında çakmak taşır gibi tabanca ve kesici aletler taşımasın önüne geçilmesini için, emniyet güçlerimizin, bu yöndeki kontrollerini sıklaştırmalarını rica ediyoruz. Silahların değil, huzurun gölgesinde yaşamayı arzuluyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica