Siyaset

Bize kamera vermiyorlardı aha da şimdi biz üretiyoruz

Bize kamera vermiyorlardı aha da şimdi biz üretiyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bize kamera vermiyorlardı, aha da şimdi biz üretiyoruz. Uçaklarımızı kendimiz üretiyoruz, Atak helikopterlerimizi kendimiz üretiyoruz, Altay tankımızı kendimiz üretiyoruz. Bu Türkiye’yi diz çöktüremeyeceksiniz. Bize kamera vermiyorlardı aha da şimdi biz üretiyoruz detaylar haberimizde…

Bize kamera vermiyorlardı aha da şimdi biz üretiyoruz

İçişleri Bakanı Soylu, SİHA’ların Hakkari’de piknik yapan köylüleri vurduğunu söyleyenlere tepki gösterdi. Soylu, “Piknik yapıyorlarmış sanki orası Hıdırnebi Yaylası, sanki orası Uzungöl” dedi.

Soylu açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde AK Parti’nin 6’ncı olağan ilçe kongresine katıldı. Soylu burada yaptığı konuşmada Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) Hakkari’nin Oğul köyünde piknik yapan köylüleri vurduğu yönündeki haber ve açıklamalara tepki gösterdi.

“Piknik yapıyorlarmış sanki orası Hıdırnebi Yaylası, sanki orası Uzungöl…”

Soylu şöyle dedi: “Bizim terörle mücadelemize ilişkin maalesef hiç yakışmayacak bir iftirayı ortaya koydular. Yerli malı insansız ve silahlı hava araçlarının imha ettiği teröristleri sivil ilan ettiler. Piknik yapıyorlarmış sanki orası Hıdırnebi Yaylası, sanki orası Uzungöl. Bunların her birini görüyor ve izliyoruz. Bu kadro her türlü ayak oyunu, darbe ve iftiraya rağmen bir gün dahi geri atmadı. Ülkemizin gelişmesi ve yarınlara gitmesi için bu kadro bir gün dahi geri adım atmadı. Yorgunuz evet, sabahtan akşama kadar çalışıyoruz.”

‘Bize kamera vermiyorlardı aha da şimdi biz üretiyoruz’

Bakan Soylu şöyle devam etti: “Türkiye’yi terörle terbiye etmeye çalıştınız zannettiniz ki 15 Temmuz’dan sonra Türkiye kıpırdayamayacak öyle mi? Kendi kabiliyetlerimizi o kadar geliştirdik ki. Bakanlık bünyesinde geçen yıllarda İHA’larla çok az uçuş vardı. Şimdi ise onlara nefes aldırmıyoruz. Artık havada denetim yapıyoruz. Şimdi ayda 2 bin 600 saat üzerlerinde yerli, milli ay yıldızlı bizim insansız hava uçaklarımız terörle mücadele bizim en büyük güçlerimizden birisi haline geliyor. Daha önemli adımlarımız var. Bize kamera vermiyorlardı, aha da şimdi biz üretiyoruz. Uçaklarımızı kendimiz üretiyoruz, Atak helikopterlerimizi kendimiz üretiyoruz, Altay tankımızı kendimiz üretiyoruz. Bu Türkiye’yi diz çöktüremeyeceksiniz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica