Siyaset

Bizim tarafımız Türkiyedir tarafsızlık namussuzluktur

Bizim tarafımız Türkiyedir tarafsızlık namussuzluktur Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu. Zarrab’ın tanık olarak ifade verdiği davayla ilgili olarak, “ortada suç yoktur demiyoruz” diyen Bahçeli, “ABD’deki yanlı mahkemelerde Türkiye yargılanmaktadır, buna razı olamayız” şeklinde konuştu. Bizim tarafımız Türkiyedir tarafsızlık namussuzluktur detaylar haberimizde…

Bizim tarafımız Türkiyedir tarafsızlık namussuzluktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) Türkiye’de yargılanmasını istediklerini belirterek, “Bizim tarafımız Türkiye’dir, tarafsızlık namussuzluktur” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

Kadınların katline nereye kadar seyirci kalacağız?

Demokrasinin erdem ve emanetlerine sahip çıkmanın ilk şartı temsil ve katılımın önündeki pürüzleri gidermek, herkesin ülke yönetimine katılmalarını temin etmektir. Kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmeleri uzun ve zorlu bir sürecin sonunda gerçekleşmiştir. Kadın demek insan demektir, insan ise eşrefi mahlukattır. Kadınlar aktif ve fedakarca mücadele ederken demokratik imkanlardan mahrum olmaları akla ziyan bir çarpıklıktır. Ne üzücüdür ki bugünlerde kadınların her sorunları, karşılaştıkları zulüm ve zorbalıklar korku verir dereceye ulaşmıştır. 2016’da 338 kadın şiddetle can vermiştir. Bu yılın ilk 10 ayında ise 337 kadın can vermiştir. Kadına şiddet artıyorsa medeni olmaktan, medeniyet seviyesinin yükselişinden nasıl bahsedeceğiz. Kadınların katline nereye kadar seyirci kalacağız? Kadınların feryatları ne zamana kadar duyulmayacak? Kadın cinayetleri kesilmeden insanlıktan bahsedemeyiz.

Rusya YPG’de sakınca görmüyor

Türk milleti çetin şartları çevik iradesi ile aşmanın çabasındadır. Pek çok sorun birikmiştir. Üzüntümüz sorunların gittikçe kemikleşmesidir. İç meselelerimizin ağırlığı, siyasetteki gelgitler bugün daha fazladır. Türkiye zaman ve zemin kaybetmektedir. Güney sınırlarımız boyunca yuvalanan ihanet mevzi kazanmaktadır. Tehdit artmıştır. ABD’nin YPG ile bağı tüm itirazlarımıza rağmen sürmektedir. Teröristler cesaretlendirilmektedir. Verilmiş sözler çiğnenmektedir. Türkiye’nin çıkarlarını perdelemek maksadıyla küresel fitne ile düşmanca oyunlara bel bağlamışlardır. Rusya, Deyrizor’da YPG ile poz vermekte, aynı kalıp ve kareye girmektedir. Bunda da bir sakınca görmemektedir.

ABD’de kurulan yanlı mahkemelere sessiz kalamayız

Ekonomik oyun ve operasyonlar devamlı körüklenmektedir. ABD’de kurulan yanlı mahkemelerde Türkiye yargılanmaktadır. Buna razı olamayız, sessiz kalamayız. Karanlık ve kaçak bir şahsın, hain bir suçlunun kirli itirafları ülke kamuoyunu meşgul etmektedir. Türkiye’den nasıl kaçtığı ya da kaçırıldığına dair türlü spekülasyonlar yapılmaktadır.

Tarafsızlık namussuzluktur

Karanlık ve kaçak bir şahsın, hain ve casusun itirafları ülke kamuoyunu meşgul etmektedir. Türkiye’den nasıl kaçtığına veya kaçırıldığına dair spekülasyonlar yapılmaktadır. ABD’deki yanlı mahkemelerde Türkiye yargılanmaktadır, buna razı olamayız. Biz demiyoruz ki ortada suç yoktur. Biz demiyoruz ki şarlatan yargılanmasın. Suç nerede işlenmişse hukuki sınırlar orasıdır. Bizim tarafımız Türkiye’dir, tarafsızlık namussuzluktur. Türkiye’nin kaybetmesine oynayanlar, en acı yenilgiyi tadacaklardır. Bunlara merhamet ise maraz doğuracaktır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica