Genel

BM 7 ülkeye Suriye anayasası taslağı için davetiye gönderdi

BM 7 ülkeye Suriye anayasası taslağı için davetiye gönderdi Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye sorununa taraf bazı ülkeleri Suriye anayasası taslağı üzerinde istişarelerde bulunmak için İsviçre’nin Cenevre kentine davet etti. BM 7 ülkeye Suriye anayasası taslağı için davetiye gönderdi detaylar haberimizde…

BM 7 ülkeye Suriye anayasası taslağı için davetiye gönderdi

“14 Eylül de Cenevre de…”

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD’yi Suriye anayasası taslağı üzerinde ortak istişarelerde bulunmak için 14 Eylül’de Cenevre’ye çağırdı.

Taraf ülkeler çağrıldı…

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye sorununa taraf bazı ülkeleri Suriye anayasası taslağı üzerinde istişarelerde bulunmak için İsviçre’nin Cenevre kentine davet etti.

İstişarelerde Türkiye, İran ve Rusya yok…

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Alessandra Vellucci, haftalık olağan toplantısında yaptığı açıklamada, “Özel Temsilci De Mistura, Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD’yi ortak istişarelerde bulunmak üzere 14 Eylül’de BM Cenevre Ofisi’ne davet etti” dedi. De Mistura’nın Eylül ayında gerçekleşmesi planlanan BM Genel Kurul toplantısından önce, anayasa komitesini ağırlamak istediği belirtildi.

“Kapsamlı konular istişare edilecek”

Sözcü Vellucci, Mistura’nın ‘küçük grup’ olarak adlandırdığı ülke temsilcileriyle Suriye görüşmelerinin temelini oluşturan başta ‘siyasi süreç’, Anayasa komitesi kurulmasını kolaylaştırmaya yönelik adımları ve bu konulardaki kapsamlı konuları istişare edeceğini söyledi. Vellucci, “Bu (görüşme) bundan sonraki siyasi süreci görüşmek için bir fırsat olacak” dedi.

Bir soru üzerine Vellucci, istişare toplantısının bir gün süreceğini kaydetti.

‘Küçük grubun’ üst düzey diplomatlardan oluşacağı öğrenildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica