İGF

“Boğaziçi asla imara açılmayacak”

ANKARA (İGFA) – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi ve kampüsünün bulunduğu alanla ilgili iddialara ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Bakanlık üniversitenin imara açılabileceğiyle ilgili haberleri yalanlayarak, Boğaziçi’nin asla imara açılmayacağının altını çizdi.

Ülkenin tüm doğal SİT alanlarında olduğu gibi Boğaziçi Üniversitesi’nin bulunduğu alanda da bilimsel çalışmalar sonucu doğal SİT alanlarının daha korumacı bir yaklaşımla belirlendiğini kaydeden Bakanlık, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Boğaziçi Üniversitesi ve kampüsünün bulunduğu alan, doğal SİT statüsünün yanında Boğaziçi Kanunun hükümleri gereği ayrı bir koruma statüsüne de sahiptir. Söz konusu alanada Boğaziçi Kanunu’na aykırı hiçbir uygulama ve faaliyetin gerçekleştirilmesi, yapılaşmaya açılması kesinlikle mümkün değildir. Ayrıca yapılan ekolojik temelli bilimsel çalışmalar kapsamında alanda mevcut yapı ve yerleşimler dışındaki yapılaşmaya izin verecek bir düzenleme asla söz konusu değildir. Ayrıca Bakanlığımız bünyesinde Boğaziçi Üniversitesi arazisine yönelik herhangi bir planlama çalışması bulunmamaktadır”.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica