Genel

Bölgemiz Amerika ve Rusya gibi büyük güçlerin rekabetine sahne olacak

Bölgemiz Amerika ve Rusya gibi büyük güçlerin rekabetine sahne olacak İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamanei’nin Askeri Danışmanı; Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını vurgulayarak, Suriye halkının Amerikan emperyalizmine geçit vermeyeceğini söyledi. Bölgemiz Amerika ve Rusya gibi büyük güçlerin rekabetine sahne olacak detaylar haberimizde…

Bölgemiz Amerika ve Rusya gibi büyük güçlerin rekabetine sahne olacak

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei’nin Askeri Danışmanı Tümgeneral Seyyid Yahya Safevi; “Bölgemiz ileride Amerika ve Rusya gibi büyük güçlerin rekabetine sahne olacak ve bu rekabete Çin ve Hindistan’ın da dahil olduğunu görmekteyiz. Çin ve Hindistan’ın rekabetini Pakistan, Afganistan ve Orta Asya’da ciddiyetle takip etmekteyiz” dedi.

“İki ülkenin de tüm askeri teçhizatları Rusya yapımıdır”

Seyyid Safevi; “1922 yılında bağımsızlığını kazanan Irak’ta saltanat dönemi başladı. 1958 yılında General Abdulkerim Kasım’ın gerçekleştirdiği darbe ile Irak’ta padişahlık rejimi yıkılarak Cumhuriyet kuruldu. 1968 yılında Hasan El Bekir ve Saddam Hüseyin de darbe yaptılar. Irak ve Suriye ordusu Rus kaynaklıdır. İki ülkenin de tüm askeri teçhizatları Rusya yapımıdır. İran ise İslam inkılâbı öncesinde Amerika’nın kontrolü altında idi”.

“Irak’taki Rus hâkimiyetini ortadan kaldırdılar”

“1971 yılında İngiltere’nin Fars körfezinden çekilmesiyle Amerika, Nixson’un iki sütun projesini hayata geçirerek Suudi Arabistan’ı ekonomik güç ve İran’ı ise Fars Körfezinin muhafızı ve bölgesel güç olarak gördü. Amerika 2003 yılında Irak’ı işgal ederek Irak’taki Rus hâkimiyetini ortadan kaldırdılar. Ancak geriye Suriye kalmıştı”.

“Amerika, Irak ve Suriye’yi bölmek istemektedir”

“Hali hazırda uluslararası ve bölgesel rekabetlere şahit oluyoruz. Amerika’nın stratejik öncelikleri Rusya’nın etkisini bölgede zayıflatmak ve Siyonist İsrail rejiminin güvenliğini sağlamak için İran ve Hizbullah faktörlerini devre dışı bırakmaktır. Bu nedenle Amerika, Irak ve Suriye’yi bölmek istemektedir”.

“İran-Rusya ve Hizbullah ittifakı kazandı ve Amerika-Türkiye-Ürdün ve İsrail ittifakı ise yenildi”

İran’ın bölgede ağırlığı arttı. İran-Rusya ve Hizbullah ittifakı kazandı ve Amerika-Türkiye-Ürdün ve İsrail ittifakı ise yenildi. Türkiye 2016 yılına kadar bu ittifakın içerisindeydi ancak bugün bu ittifaktan ayrılmıştır. Bu zafer bölgede Ürdün ve Türkiye karşısında İran’ın stratejik ağırlığını artırmıştır. İran’ın Irak’taki etkinliği artmıştır ve Bağdat’a kadar dayanan IŞİD terörünün önünü keserek Irak ve Suriye’ye hakim olmalarını engelledik.”

“300 ile 400 milyar dolara ihtiyaç var”

“Suriye’nin yeniden inşası için en az 300 ile 400 milyar dolara ihtiyaç var. Suriye’nin kuzeyinde Fırat’ın doğusunu da kapsayan bir özerk Kürdistan devletinin kurulma ihtimali ile karşı karşıyayız.”

“Irak, Türkiye, İran ve Suriye Kürt devletine karşıdırlar”

“Bölgede 30 milyon Kürt yaşamakta ve bunların 15 ila 17 milyonu Türkiye’de, 6 milyonu Irak’ta ve geri kalanı ise İran ve Suriye’de bulunmaktadır. Irak, Türkiye, İran ve Suriye oluşacak bir Kürt devletine karşı oldukları için Kürtler Akdeniz’e açılamadan bir devlet kuramayacaklardır.”

“Türkiye’nin Afrin harekatı Kürtlerin Akdeniz bağını kesmektedir”

“Türkler Fırat’ın doğusunda oluşabilecek bir Kürdistan devletine karşın Afrin harekâtını başlatarak Kürtlerin Akdeniz ile bağlarını kesmek istemektedir. Türkiye bu durumdan büyük endişe duyduğu için İran-Türkiye işbirliğinin bölgedeki birçok sorunu çözebilecektir.”

“Hizbullah Suriye’de Siyonist İsrail rejimi karşısında büyük bir orduya dönüştü”

“Hizbullah Suriye’de Siyonist İsrail rejimi karşısında büyük bir orduya dönüştü. Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız. Suriye halkı Amerikan emperyalizmine geçit vermeyecektir” dedi. Kaynak: Tesnim Haber

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica