Ekonomi

Borcunuz olmasada icralık olabilirsiniz (Özel Haber)

Dolandırıcılar, kanunlardaki boşlukları istismar etmekte sınır tanımıyor. İlamsız icra yöntemiyle yapılan dolandırıcılığa vatandaşlar isyan ediyor. Elinize gelen bir icraya 7 gün içinde itiraz etmezseniz haciz şoku yaşayabilirsiniz.

(ÖZEL HABER)

KAYSERİ (İGFA) – Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Umut Karademir, ilamsız icra takipleri konusunda özel açıklamalarda bulundu. Senelerdir Türkiye’de uygulanan ilamsız icra diye bir zulüm olduğunu ifade eden Karademir, “Burada çok büyük yanlış yapılıyor. İcra deryasına dönen ülkemizde açılan dosyaların belki de yüzde 90’ına yakını ilamsız icradır” dedi.

İlamsız İcra ile ilgili detaylı bilgiler paylaşan Karademir, elinize gelen bir icraya 7 gün için itiraz edilmediği taktirde vatandaşların ‘haciz’ şoku ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi. İlamın mahkemenin kesinleşmiş kararı olduğuna vurgu yapan Karademir, “Dolayısıyla ilamsız demek bir mahkeme kararına dayanmayan icra demektir. Bu ilamsız icranın ucu öyle açık ki, elinde bırakın bir mahkeme kararının olmamasını, hiçbir belge olmayan hatta alacaklı bile olmayan insanlar bu sayede icra takibi açma hakkına sahipler. Yani kısaca yatır harcı, aç dosyayı….  Sonra borçlu uğraşsın dursun”. Hele bir de gelen icra tebligatına 7 gün içinde itiraz etmezseniz işler iyice sarpa sarar. Borcunuz olmasa da itiraz etmediğiniz için o borcu kabul etmiş sayılır ve olmayan icra borcunuzu ödemek zorunda kalabilirsiniz” diye konuştu.

İcra İflas Kanunu’nun 60. maddesine de atıfta bulunan Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı  Umut Karademir, “Söz konusu bu kanunun ilgili maddesine göre, takibin dayandığı senet altındaki imza kendisine ait değilse yine bu yedi gün içinde cihetin ayrıca ve açıkça bildirilmesi gerekir, aksi takdirde borç kabul edilmiş sayılır” dedi.  Bilgisiz, belgesiz icra olayına dikkat çeken Karademir, “Günde binlerce on binlerce ilamsız ödeme emri geliyor. Bu konuda ciddi bir boşluk var. Bu boşlukları düzenleyin ve dolandırıcıların kazanç kapısı olmasından çıkartın” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica