İGF

BOSBİR Amasya’da 3,5 MW GES aldı


Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Bursa Organize Sanayi Bölgeleri Birliği Enerji Üretim AŞ (BOSBİR) ile iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında, BOSBİR Amasya’da 3,5 MW güneş enerji santrali aldı ve 4 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

ANTALYA (İGFA) – Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Bursa Organize Sanayi Bölgeleri Birliği Enerji Üretim AŞ (BOSBİR) ile iş birliği yaptı. İşbirliği kapsamında, BOSBİR Amasya’da 3,5 MW güneş enerji santrali (GES) aldı ve 4 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Yatırım ile ilgili imzalar BOSBİR Enerji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, Başkanvekili Hüseyin Durmaz ve CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz tarafından atıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, hemen her sektörde faaliyet gösteren firmalarla iş birliği yaptıklarını söyledi. Organize Sanayi Bölgeleri ile de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “Son olarak BOSBİR’le iş birliği gerçekleştirdik. İş birliğimiz kapsamında BOSBİR Amasya’da 3,5 MW güneş enerji santrali alımına karar verdi ve 4 milyon dolarlık bu yatırımı gerçekleştirdi. Yatırımla ilgili imzalarımızı attık” dedi.
BOSBİR’in temel amacının yenilenebilir enerjiye yatırım olduğunu dile getiren Yılmaz, bu nedenle Amasya’daki ilk yatırımın önem verilen bir konu olduğunu kaydetti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica