Bilim-Teknoloji

Bosch Rexroth, Tasarım Merkezi’ni Bursa’da kurdu

Bosch, Türkiye’deki mühendislik çalışmalarında bir önemli yatırıma daha imza attı. Bosch Rexroth, Bursa Fabrikası’nda Tasarım Merkezi kurdu.

BURSA (İGFA) –Dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden Bosch Grubu, Bursa’da hidrolik ürünler üretimi yapan Rexroth Fabrikası bünyesinde bir Tasarım Merkezi kurdu.

Bosch’un Türkiye’de sanayi teknolojileri alanında faaliyet gösteren ve yaklaşık bin 400 çalışanı bulunan Bosch Rexroth Fabrikası’nda Tasarım Merkezi çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz Eylül ayında, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sertifikalandırılan merkezde 15 kişilik bir mühendislik ekibi görev yapıyor.

İstanbul’un ardından ikinci Tasarım Merkezi’ni Bursa’da ve hidrolik sektörü özelinde hayata geçirerek, Türkiye’deki mühendislik ve Ar-Ge çalışmalarına katkı sunmaya devam ettiklerini belirten Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Daniel Korioth, Bosch’un Türkiye’deki alanında yetkin ve işine tutkuyla bağlı mühendislerine yürekten güvendiğini söyledi. Korioth, Bosch Rexroth’un Bursa’daki mühendislik ekibinin geçtiğimiz 10 yıl süresince farklı ürünlerdeki tasarımları iyileştirerek, ürün kalitesi ve verimliliğe katkıda bulunan, aynı zamanda hammadde tasarımı, ileri seviye risk analizi gibi birçok yeni sorumluluk üstlendiğini kaydetti.

Mühendislik ve üretim çalışmalarını geliştirmek amacıyla bu yıl itibarıyla Bursa’daki fabrikada yeni makine yatırımlarına ve akademik iş birliklerine hız veren Bosch, yıl sonunda mühendis sayısının 26 kişiye çıkarmayı planlıyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica