Ekonomi

Bostan ‘Bizi yok sayan bir oluşum yok olur’

Bostan ‘Bizi yok sayan bir oluşum yok olur’Bostan; “OSB başkanı müracaat eden arkadaşlara yaptığı açıklamalarda 6 firmadan fiyat aldığını söylüyor. 45 firmayı biz topladık ve sorduk fiyat alınmamış” dedi. detaylar haberimizde…

Bostan ‘Bizi yok sayan bir oluşum yok olur’

KOTO meclisinde konuşan Faruk Bostan, “Kandıra OSB’de firmalarımız yok, araç almak gereksiz” dedi.

KOTO meclis toplantısında KOTO’ya araç alınması için 448 bin TL’nin fasıllar arası aktarımı kabul edildi. Buna karşı çıkan Faruk Bostan, “Gereksiz harcama” derken, Kandıra OSB’de hafriyat işlerinin oda üyesi olmayanlara yaptırıldığını bununla ilgili olarak valilik ile iletişime geçilmesi gerektiğini belirtti.

Üyelere bütçe konusunda bilgiler verildi…

Kocaeli Ticaret Odası Haziran ayı meclis toplantısı, KOTO Burhan Kasım meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Akın Doğan’ın meclis başkanlığını yaptığı toplantıda üyelere aylık faaliyet raporu ve bütçe konusunda bilgiler verildi. Meclis toplantısında 448 bin TL’nin farklı fasıllardan Sabit kıymet giderlerine aktarılmasına karar verilirken KOTO’ya araç alınması için böyle bir şeyin yapılması tepki çekti.

“Kocaelispor kongresi hayırlı olsun”

Toplantı öncesi meclis başkanı Akın Doğan, “İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamanın gururunu yaşayacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi anıyorum” dedi. Doğan, Kocaelispor kongresi ile ilgili olarak, “Kocaelispor kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Ticaret odamızdan da yönetime girenler oldu. Kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu. Sonrasında KOÜ Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan ekonomik gelişmeler hakkında oda üyelerine bilgi verdi.

“KOTO AOSB ilk mezunlarını verdi”

Necmi Bulut aylık faaliyet raporu ile ilgili, KOTO AOSB bu yıl ilk mezunlarını verdi. İmalat sektöründe ara eleman sorununa çözüm bulunmasını amaçlayan öğrencilerimize başarılar diliyorum. İhracat atağı projesinde bilgiler devam ediyor. Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile uluslararası ticaret konusunda üyelerimiz bilgiler vermeye devam ediyoruz. Kefalet ve alacak sigortasını odamızda tanıttık. Geleneksel hale getirdiğimiz il müdürleri toplantımızda sektörel sorunları anlattık. Kocaelispor kongresi gerçekleşti. Bahri Yavuz ve ekibine teşekkür ediyoruz. Hüseyin Üzülmez’ yeni kadrosu ile başarılar diliyorum. Serkan Gürkan ve Volkan Özon’a da teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetime giren arkadaşlarımıza başarılar dilerken kanunun izin verdiği kadarıyla yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

“Yönetime girenler adına mı kurum adına mı destek olacağız?”

Kocaelispor yönetimine giren oda üyeleri adına oda olarak bir yardımda bulunup bulunmayacaklarını soran oda üyesi Yaşar Can, “Odamız meclis üyeleri buraya girdi. Odamız onlar adına bir katkı sözü verdi mi? KOTO kendi katkısını yapacak, yönetime giren arkadaşlar kendi cebinden ödeyecek değil mi?” sorusunu yöneltti. Can’a cevap veren Necmi Bulut, “Kurum kanunların izin verdiği ölçüde destek olacak. Yöneticiliklerinin getirdiği külfetler onların sorumluluğudur” dedi.

Mayıs ayı gideri 1 milyon 224 bin

Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı İbrahim Şahin, “2019 yılı Mayıs Mizanı incelenmiştir. Mayıs ayında 714 bin 951 TL gelirimiz, 1 milyon 224 bin 886 TL giderimiz olduğu görülmektedir” ifadelerini kullandı.

“448 bin TL sabit giderlere aktarıldı”

Meclis başkanı Akın Doğan, “Sabit kıymet giderlerinde ödenek sıkıntısı yaşandığından fasıllar arası aktarmaya ihtiyaç olmuştur. Bu yetki meclis üyelerimizdedir. Bu kapsamda fuar giderleri maddesinden 405 bin TL, dışarıdan sağlanan araçlar giderinden 20 bin TL genel yönetim dava ve icra giderlerinde 23 bin, toplamda 448 bin TL aktarılması öngörülmüştü” dedi. Bu madde oy çokluğu ile sabit kıymet giderlerine aktarıldı, Bunun üzerine oda üyesi Yaşar Can, “Neden fuarlardan alıyoruz başka bir fasıl mı yok?” diye sordu.

“Araca çok masraf yapıyoruz”

Başkan Necmi Bulut; “Fuarları önemsiyoruz. Kısıtlamaya gitmeyeceğiz, burası bizim dünyaya açılan kapımız. İlk geldiğimizde cesaretli bir adım atamadık. Oda aracımız 10 yaşını geçti. Bugün aracımıza 150 Bin TL veriyorlar. İlk yıl 40 Bin TL ikinci yıl aynı oranda… şimdi daha yeniden masraf yapmaya başladık. Araç çok mu önemli değil ama aşırı masraflar var. Geldiğimiz günden beri çok kullanıyoruz. Arttırmalar yaparak doğru adımlar attık. Aktardığımız fasıllar en ince ayrıntısına kadar incelendi” dedi. Daha sonra konuşan Faruk Bostan: “Diğer fasıllardan para almanın amacı araç almaksa gerek yok. Sizde bunu kullanmadığınızı söylüyorsunuz. Ülkenin ekonomik sıkıntıları varken kamuoyunda iyi karşılanmaz. Bence gereksiz. Bu süreç biraz ertelenmeli” ifadelerini kullandı.

“Bunlar nereye üye açıklansın”

Son olarak dilek ve temennilerde konuşan Faruk Bostan, “Kandıra OSB’de yüklü bir iş yapılıyor. Konunun muhatabı Ticaret odası değil. Ama Sayın Valimiz ne kadar sosyal biliyorsunuz. Burada yaşanan sıkıntı OSB başkanı müracaat eden arkadaşlara yaptığı açıklamalarda 6 firmadan fiyat aldığını söylüyor. 45 firmayı biz topladık ve sorduk fiyat alınmamış. Bunlar ya bizim odamıza üye değil sanayi odasına üyeyseler bunlar açıklansın. Vali beyin adını kullanarak bizlere ithamlarda bulunuyorlar.

“Bizim firmalarımız neden yok?”

‘50-100 fabrikatörün işini yapıyoruz’ diyorlar, Valilikten, Kandıra Belediyesi’nden temsilciler orada var. Kandıra OSB işlerinde yapılacak işlerin Ticaret odasına üye olanlarla yapılacağını söylediler. Bizi yok sayan bir oluşum yok olur. Biz gayrimeşru bir iş yapmıyoruz. Bunu burada dile getirmeliyiz. İş meyve yemeye gelince biz neden sofradan kalkalım. Ticaret Odası 3’üncü grupta en az 6 firma orada iş yapabilecek durumda. Valilikten isteğimiz ya ihale olun ya da fiyat almaysa bizim firmalarımızda masaya oturtulsun” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica