Ekonomi

Boydak ailesine ve holding yöneticilerine mahkemeden ceza yağdı

Boydak ailesine ve holding yöneticilerine mahkemeden ceza yağdı Kayseri’deki FETÖ davasında yargılanan eski Boydak Holding yöneticilerinin holding ve bağlı şirketlerindeki hisselerinin müsaderesine karar verildi. Boydak ailesine ve holding yöneticilerine mahkemeden ceza yağdı detaylar haberimizin içinde…

Boydak ailesine ve holding yöneticilerine mahkemeden ceza yağdı

Eski çalışan Halit Bayhan beraat etti

Holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak’a 11 yıl 10 ay 15 gün; Memduh Boydak’a 18 yıl, Şükrü Boydak’a 10 yıl, tutuksuz yargılanan Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak ve Murat Bozdağ’a ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi; eski çalışanlardan Halit Bayhan ise beraat etti.

Onuncu kez hakim karşısına çıktılar

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Boydak Holding‘le ilgili olarak, 10’uncu kez hakim karşısına çıkarılan, 3’u tutuklu, 9 sanık hakkında karar çıktı. Boydak Holdinge müsadere kararı verildi.

Tutuksuz yargılananlara da ceza verildi

2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 64 sayfalık Cumhuriyet Savcısı mütaalası ve sanık savunmalarını değerlendirerek, tutuklu şüpheliler Holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak’ı “silahlı terör örgütü üyeliği”nden 11 yıl, 10 ay, 15 gün; holdingin eski CEO’su Memduh Boydak’ı “silahlı terör örgütü yöneticiliği”nden 18 yıl; eski yönetim kurulu üyesi Şükrü Boydak’ı 10 yıl, tutuksuz yargılanan Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak ve Murat Bozdağ’ı 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. Eski çalışanlardan Halit Bayhan ise beraat etti.

Holding halen kayyumlarla yönetiliyor

Halen TMS tarafından atanan kayyumlarla yönetilen Boydak Holding ile ilgili de ailenin aldığı bu cezalardan dolayı, hisselerinin müsaderesine karar verildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica