Genel

Brüksel Belediye Başkanı yolsuzluk skandalı sonrası istifa etti

Yolsuzluk Belçika’da istifayı beraberinde getirdi. Brüksel Belediye Başkanı yolsuzluk skandalı sonrası istifa etti. AB kurumları ve NATO’ya ev sahipliği yapan Belçika’nın başkenti Brüksel’in 2013 yılından beri belediye başkanlığını yapan; Sosyalist Partili Yvan Mayeur, dün gece boyunca Belçika’daki farklı parti temsilcileriyle yaptığı toplantıdan sonra istifa etti. Brüksel Belediye Başkanı yolsuzluk skandalı sonrası istifa etti.

Brüksel Belediye Başkanı yolsuzluk skandalı sonrası istifa etti

Brüksel Belediye Başkanı Mayeur, belediye meclisi üyesi olarak göreve devam etmek istediğini dile getirdi. Ancak Sosyalist Partinin Başkan Yardımcısı Laurette Onkelinx yaptığı açıklamada; Mayeur’ın “etik bir hata” yaptığını belirterek, meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanını İstifaya götüren süreç

Basına sızan bir raporla Mayeur’ın, “Samusocial” adlı yardım derneğinin yönetiminde olduğu 2015 yılında 20 bin avroluk ücret aldığı ortaya çıkmıştı. Bu yüksek rakamla ortaya çıkan yolsuzluk skandalı belediye başkanına yönelik istifa çağrılarına neden olmuştu.

Mayeur’ın, kar amacı gütmeyen dernekten; yıllık elde ettiği gelirin katıldığı toplantı sayısına karşılık gelmediğinin ortaya çıkmasının ardından; Belçika’daki çeşitli siyasi parti temsilcileri Mayeur’ın istifasını talep etmişti.

TÜRKİYE KARŞITI KARARLARIYLA BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen ay Brüksel’e NATO liderler toplantısı için yaptığı ziyaret sırasında; Türklerin karşılama yapmasına izin vermeyeceğini açıklamıştı. Mayeur’ın “Herhangi bir toplanmaya izin vermeyeceği” yönündeki açıklaması tepkilere yol açmıştı. Açıklamaya rağmen Belçika’da yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamak için kaldığı otelin önünde bir araya gelmişti.

Avrupa’da İstifalar Oluyor, Bizde hiç olmuyor

Yolsuzluk iddiaları istifa getirdi

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, Başbakan yardımcısı ve Maliye Bakanı Andrej Babis hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle; bu hafta içerisinde istifa edeceğini açıkladı.

BBC Türkçe‘den Tarık Demirkan’ın haberine göre Sobotka düzenlediği basın toplantısında, istifanın ardından üç partinin oluşturduğu; merkez sol koalisyon hükümetinin; Babis’i dışarıda bırakarak yeni bir hükümet kurabileceğini ya da ülkenin erken seçime gidebileceğini söyledi.

Genel seçimlerin Ekim ayında yapılması planlanıyor. Ancak bu gelişmeyle birlikte seçimlerin daha erken bir tarihe alınması söz konusu.

Sobotka, ortaya atılan iddialar araştırılana kadar sadece maliye bakanının istifa etmesinin; hükümet açısından “ikiyüzlü bir çözüm” olacağını belirterek, sorumluluğun tüm hükümete ait olduğunu vurguladı.

Siyasi yorumcular, koalisyon ortakları Sobotka’nın lideri olduğu CSSD ile Babis’in yönetimindeki ANO partisi arasında bir süredir gerginliklerin yaşandığını belirtiyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica