Sağlık

Bu adada 90 yaşına kadar sağlıklı yaşıyorlar

Bu adada 90 yaşına kadar sağlıklı yaşıyorlar İngiltere’de bulunan Surrey Üniversitesi yeni bir araştırmaya imza attı. Uzmanlar Yunanistan’daki İkarya Adası’nı da inceledi… Zihinsel hasarı beslenme ile nasıl önleyebiliriz? Bu adada 90 yaşına kadar sağlıklı yaşıyorlar detaylar haberimizde…

Bu adada 90 yaşına kadar sağlıklı yaşıyorlar

Surrey Üniversitesi’nden beslenme uzmanı Margaret Rayman, Akdeniz diyetinin farklılaştırılmış bir şekli olarak tasarlanan beslenme şeklinin zihin sağlığı için faydasını ortaya çıkardı.

”Hem Akdeniz hem de düşük tansiyon diyetlerinin bir araya getirilmesinden oluşuyor. Bunamayı engellemeye yarayan başka gıdalar da bu diyete dahil ediliyor” şeklinde konuşan Rayman, zihni güçlendiren lezzetli tarifleri biraraya getirdiği bir yemek kitabı yazmış. Tariflerde çilek ve yeşil yapraklı sebzeler var ve ne kadar renkli olursa o kadar iyi diyor Rayman.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre uzmanlar meyve sınıfında sadece yaban mersini, çilek gibi meyveleri önerdiklerini belirtiyor.

Bu adada herkes sağlıklı

Uzmanlar, Yunan adalarından İkarya gibi bölgelerde incelemeler yapıyor. Nüfusunun önemli bir bölümünü 90 yaş ve üzerindekilerin oluşturduğu bu ada, dünyanın mavi bölgelerinden biri olarak tanımlanıyor.

Ada halkı oldukça sağlıklı. Sigara kullanmıyor, alkolü ölçülü tüketiyor, bol egzersiz yapıyor ve sosyal bir hayat yaşıyorlar. İyi yaşam, uzun yaşama dönüşüyor.

Rayman, ”İyi yaşamak için yapılması gerekenlerin çoğu son derece kolay ve ucuz. Zihninizin zarar görme riskini sadece iyi yaşayarak yüzde 33 oranında azaltabilirsiniz” diyor.

Ancak uzman, iyi yaşamanın kolay olmadığını, ucuz ancak kötü gıdaların her yeri sardığını söylüyor.

Hamburger ve hamurişinden uzak durmak, zihnimizi uzun süre zinde tutmamıza yardımcı olabilir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica