Sağlık

Bu hastalığın adı ölü popo sendromu

Bu hastalığın adı ölü popo sendromu özellikle masa başında çalışanların başka bir hastalığı da olabilir. Onun adı da “Deat butt syndrome” (ölü popo sendromu). Bu hastalığın adı ölü popo sendromu detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Bu hastalığın adı ölü popo sendromu

Bilim ve tıp geliştikçe bir çok farklı ve yeni hastalığın varlığı ile yüz yüze kalıyoruz. İşte onlardan biri daha… ölü popo sendromu ve hakkında bilmeniz gereken herşey…

Klasik olarak işleri masa başında olan bir çok kişi kambur olmaktan şikayet eder ve buna çareler arar. Yastık olsun, oturuş şeklini değiştirmek olsun bir çok yöntem denediğimiz olmuştur. Fakat özellikle masa başında çalışanların başka bir hastalığı da olabilir. Onun adı da “Deat butt syndrome” (ölü popo sendromu).

Tüm gün oturmanın duruştan ziyade popoya büyük zararı var

Bir çok insanın bilmediği gluteal amnezi ya da ölü popo sendromu Clevelead Clinic‘in Wellness Enstitüsünde çalışan Andrew Bang, “biliyorum belki şaşırtıcı gelecek ama tüm gün oturmanın duruştan ziyade popoya büyük zararı var”. Kalçalarda bulunan gluteus medius adlı kaslar ölü popo sendromunun gerçekleştiği bölgelerden en etkili olanı.

Gluteus medius normal olarak pelvisin stabilize edilmesine yardımcı olduğu için gluteus amnezi vücudun dengesizliği telafi etmeye çalışması nedeniyle bel ve ayak bileği sorunlarının yanı sıra bel ağrısı ve kalça ağrısına da yol açabilir.

Egzersizlerle ölü popo sendromundan uzaklaşmak…

Michigan Tıp’ta fizik tedavi uzmanı Kristen Schuyte “sadece çok kalabalık kaslarla yeterince etkileşime girmeyen çok aktif kişilerde de ortaya çıkabilir” diye de ekliyor.

Kas sıkılaştığında karşı tarafa rahatlama sinyali…

Bang, genel olarak bu sendromun otururken gerçekleştirdiği inhibisyon süreci ile alakalı olduğunu söylüyor. Bir kas sıkılaştığında karşı tarafa rahatlama sinyali gönderiyor.

Bu denge sağlanamadığı takdirde; yani sık oturduğumuz zamanlar, fazlasıyla acı veren bu sendroma yakalanabiliyoruz.

Egzersizlerle ölü popo sendromundan uzaklaşmak

Eğer poponuz ölü ise bunu kısa bir test ile anlayabilir ve ona göre önlemleri alabilirsiniz. Ayakta iken ayağınızı koca bir adım atın. Böbrekteki havuzcuğa verilen ad olarak bilinen Pelvisiniz eğer bacağınızı attığınız yöne kayıyorsa; geçmiş olsun.

Bunu önlemek için saat aralığıyla koltuğunuzdan kalkıp, kısa süreli yürüyüşler yapıp, sık sık egzersizler uygulayabilirsiniz.

Son olarak Bang bizlere tavsiye veriyor: “Ne yaparsanız yapın, vücudunuzun tekrar eden bir döngüye girmesine izin vermeyin”.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica