Siyaset

Bu siyasi bir adımdır verilemeyecek hiçbir hesabım yoktur

Bu siyasi bir adımdır verilemeyecek hiçbir hesabım yoktur Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılması, belediye binası önünde protesto ediliyor. Belediyeye önünde toplananlara seslenen İlgezdi, “Bu siyasi bir davadır. Belediye başkanı olarak verilemeyecek hiçbir hesabım yok” dedi. Bu siyasi bir adımdır verilemeyecek hiçbir hesabım yoktur detaylar haberimizde…

Bu siyasi bir adımdır verilemeyecek hiçbir hesabım yoktur

İçişleri Bakanlığı, hakkındaki soruşturmalar gerekçesiyle, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden uzaklaştırdı. Kararı protesto edenler, belediye önünde toplandı. İlgezdi, belediye önünde toplananlara açıklama yaptı.

Türkiye’de kendisini şikayet eden ilk belediye başkanı olduğunu belirten İlgezdi, şunları söyledi:

“Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdim, kendini şikayet eden ilk belediye başkanı benim. Hodri meydan, kendi belediyeleri gitsin şikayet etsin. Bu iddiaların hepsi yargıya taşınmış ve beraat kararı verilmiştir. Ne iddiaysa evrağı karartıyormuşuz. Yargı elinizde, basın elinizde varsa karartılmış bir şey söyleyin. Karartılmış bir şey yok. Bu bir siyasi süreçtir, hukuk burada çökmüştür. Bu siyasi bir davadır. Biz buradayız. Belediye başkanı olarak verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık, yüzüm ak”

“Bir kumpasla karşı karşıyayız”

Battal İlgezdi ve beraberindeki CHP milletvekilleri, “Hak, hukuk, adalet”, “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde belediye binasında bir açıklama yaptı. Saat 23.20 sıralarında yapılan ikinci açıklamada konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Belediye başkanlarımızı yem etmeyeceğiz. Bugün buraya başımızı yere eğecek hiçbir şey yapmayan belediye başkanımızın arkasında durmaya geldik” dedi.

“Bir kumpas ve planla karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz” diyen Canpolat, “Kendi belediye başkanlarıyla kirli pazarlık yürütenler kendi rezilliklerini ve ayıplarını bizim belediye başkanlarımız üzerinden meşrulaştırma peşindeler. Daha önce de söyledik, yine söyleyeceğiz sizin ayıbınızın meşrulaştırma zemini halka hizmet eden CHP’li belediye başkanları değildir, olmayacaktır” şeklinde konuştu.

“Soruşturmalardan kaçmadı”

Canpolat’ın ardından CHP Sözcüsü Bülent Tezcan konuştu. Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasını “haksız ve adaletsizce saldırı” olarak nitelendiren Tezcan, “Belediye başkanımızdan hiçbir şüphemiz yok. Kendisi başkaları gibi soruşturmalardan kaçmadı. İftiralara kumpaslara karşı hodri meydan dedi. Savcılığa gidip, ‘varsa verecek hesabım sormayan da namerttir vermeyen de namerttir’ dedi” ifadelerini kullandı.

“Darbecilere pabuç bırakmayacağız”

Belediye başkanlarının görevden alınmasını “halkın iradesine darbe” olarak değerlendiren Tezcan, şunları söyledi:

“İntikam almak peşindeler. Kedi rezilliklerini böyle ödeteceklerini sanıyorlar. Sahte soruşturmalar üzerinden belediye başkanlarımızı görevden alarak unutturulmaya çalışıyorlar. Kendileri bir gün halkın direnciyle karşı karşıya kalacaklar. Bu adım halkın iradesine darbe adımıdır. Türkiye’nin her yerinde direneceğiz, darbecilere pabuç bırakmayacağız. Görevden alma kararına dayanak yaptıkları sahte gerekçelerinin tamamının hesabını belediye başkanımız verdi. Müfettişler ‘inceleme yapmaya gerek yok’ dedi, mahkeme beraat kararı verdi, Danıştay ‘soruşturma izni vermeye gerek yok’ dedi. Ama onlar intikam alma peşindeler. Yaptıkları bu denemeler halkın direnişiyle yerle bir olacak.”

Yarın saat 13.00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Belediye binasında olacak.

“İlgezdi, 2 yıl önce savcılığa başvurmuştu”

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, belediye girerken açıklama yaptı. Canpolat, “Bu, AK Parti’nin kendi üzerindeki yolsuzlukları örtbas etmesinin bir operasyonudur. Ataşehir Belediye Başkanımız, 2 sene önce kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. ‘Basında benimle ilgili çıkan haberleri soruşturun’ diyerek ailesi birlikte bizzat başvurmuştur” dedi.

“CHP’li belediye başkanlarını teslim etmeyeceğiz”

CHP’li belediyelere müfettişler gönderildiğini söyleyen Canpolat, “Her gün bir müfettişle karşı karşıyayız bizim belediyelerimizde. Burada tek bir hedef vardır, CHP’li başarılı belediye başkanlarının başarısız gibi göstermenin operasyonudur. Bu, CHP’yi teslim alma operasyonudur. CHP’li belediye başkanlarını teslim etmeyeceğiz. CHP’li belediyelere yönelik talimatla yapılan operasyona asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

“Hangi belgeyi istediniz de vermedi”

Görevden uzaklaştırma kararının, 16 Nisan referandumunda, İstanbul’da “hayır” oylarının yüksek çıkması olduğunu savunan Cemal Canpolat, şöyle devam etti:

“Basın aracılığıyla İçişleri Bakanına soruyorum, hangi evrağı istediniz de Battal İlgezdi vermedi size? Hangi belgeyi istediniz de vermedi ve tehlikeli olarak görüp el çektiriyorsunuz? Bu operasyonu size yaptırmayacağız. Bütün partilileri, bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum. Bu ülkeyi sizin keyfi yönetiminize bırakmayacağız. Biz her türlü mücadeleyi vermeye hazırız. Bu asıl olarak, İstanbul’da 5 milyon oyun hayır çıkmasının bedelidir. Siz ne yaparsanız yapın İstanbul’u alacağız. Biz bu ülkeyi faşistlere ve faşist diktatörlere teslim etmeyeceğiz.”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da karara tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan Torun, kararı anti-demokratik olarak değerlendirdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica