Siyaset

Bugünlere geleceğimiz 18 yıl önceden belliydi

Bugünlere geleceğimiz 18 yıl önceden belliydi Cemil Çiçek ve 20 milletvekili 10 Ağustos 1999’da TBMM’de genel görüşme açılması için önerge verdi. Önergede, “K. Irak’ta yaşanan gelişmeler, ülkeyi bir gün bir emrivaki ile karşı karşıya bırakabilir” denildi. Çiçek, “Bugünlere geleceğimiz 18 yıl önceden belliydi” dedi. Bugünlere geleceğimiz 18 yıl önceden belliydi detaylar haberimizde…

Bugünlere geleceğimiz 18 yıl önceden belliydi

Cemil Çiçek tarafından hazırlanan ve 20 milletvekili tarafından imzalanan…

Milletvekilliği döneminde TBMM Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı görevlerinde bulunan ve halen AKP Ankara Milletvekili olan Cemil Çiçek, Kuzey Irak gündemli olarak bugün toplanacak TBMM Genel Kurulu için, “Bu günlere geleceğimiz 18 yıl önceden belliydi. 18 yıl önce alınması gerekli önlemler zamanında alınmadığı için bu günlere gelindi” dedi.

Irak’ta yaşanan gelişmeler ve uygulanan politikalarla ilgili genel görüşme açılmasına ilişkin…

10 Ağustos 1999’da Cemil Çiçek tarafından hazırlanan ve 20 milletvekili tarafından imzalanan “Kuzey Irak’ta yaşanan gelişmeler ve uygulanan politikalarla ilgili genel görüşme açılmasına ilişkin önergede” yer alan uyarılar, 18 yıl sonra daha da sorunları artmış olarak bugün TBMM‘de ele alınacak.

18 yıl önceki uyarıdan bölümler

Kuzey Irak’taki aşiret reisleri Barzani ve Talabani sık sık ABD’ye çağrılmakta…

Çiçek, SÖZCÜ’nün sorusu üzerine Kuzey Irak’ta yaşananlarla ilgili o dönüm öngörülerinde yanılmadıklarını ifade etti ve önergede yer alan uyarıları şöyle anlattı: “Kuzey Irak’taki aşiret reisleri Barzani ve Talabani sık sık ABD’ye çağrılmakta, aralarındaki ihtilaf sona erdirilerek Kuzey Irak için yeni bir statünün tesisi noktasında yoğun çabalar harcanmaktadır. Nitekim bu bölgede seçimler yapılmakta, parlamento ve hükümet kurulmaktadır. İç güvenliği sağlayacak birimler oluşmuş bulunmaktadır.

Barzani’nin yeni bir bayrak çekeceği ve milli marşını da ilan edeceği açıklanmıştır…

Barzani ve Talabani’nin silahlı güçleri, giderek, silahlı kuvvetler standardına yükseltilmektedir. Bunlara ilaveten, geçtiğimiz günlerde Barzani’nin yeni bir bayrak çekeceği ve milli marşını da ilan edeceği açıklanmıştır. Türkiye’nin çoğu zaman bu konuda yeterli bir müdahalede bulunduğunu söylemek de mümkün değildir. Türkiye, bir başka bölgede uğraşırken, Kuzey Irak’ta bir emrivaki ile karşı karşıya kalabilir.”
Kaynak: Sözcü Gazetesi

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica