İGF

Bursa İnegöl’de geleceğin yönetmenleri İNESMEK’te yetişiyor

Bursa’da İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (İNESMEK) Kısa Film Atölyesi ve Ardunio ile Programlama ve Tasarım Kursları yoğun ilgi görüyor.

BURSA (İGFA) – Her alanda vatandaşa varlığını hissettiren İnegöl Belediyesi, kişisel ve mesleki gelişim alanlarında sunduğu imkanlarla özellikle gençleri geleceğin meslekleriyle tanıştırıp gelecek adına onları hazırlıyor.

Bu kapsamda İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (İNESMEK) 2 kurs dikkat çekiyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen Kısa Film Atölyesinde İnegöl’ün kendi senaryo yazarları, yönetmen ve kurgucularını yetiştirmesi hedeflenirken, aynı zamanda Ardunio ile Programlama ve Tasarım Kurslarında da çocukların teknolojik üretim ve tasarlama üzerine temellerinin oluşması planlanıyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, dün beraberindeki heyetle birlikte bu iki kursu ziyaret etti. İlk olarak Ardunio ile Programlama ve Tasarım Kursunda eğitim alan öğrencilerle bir araya gelen Başkan Taban, Endüstri 4.0 ile birlikte üretim ilişkilerinin yeni bir boyut kazandığı ve kas gücüne duyulan ihtiyacın her geçen gün azaldığını ifade etti. Bu kapsamda insan gücünün yerini alan robotların tasarlanması ve üretimi noktasında bu kurslarla temel oluşturulması planlanıyor. Kursta 15 öğrenci eğitim alıyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica