Ekonomi

Bursa Karacabey’de toplu sözleşme coşkusu

Bursa Karacabey Belediyesi ile Hak –İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi, Hizmet Yerleşkesi’nde gerçekleşen törenle imzalandı.

BURSA (İGFA) – Tören; Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, HAK-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, belediye personeli ve sendika temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Belediye personeli tarafından davullu zurnalı karşılanarak, meşaleler eşliğinde tören alanına gelen Başkan Özkan ve Sendika Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz tarafından, birlikte ilk olarak dualar eşliğinde kurban kesildi.

GELECEK TEMİNAT ALTINDA

Törende ilk olarak konuşan HAK-İş Sendika Şube Başkanı Mustafa Yavuz, sözleşmenin 2020-2022 yıllarını kapsadığını ifade ederken, “Karacabey’imizin taşına toprağına dokunan, güzelleştiren emekçi arkadaşlarım, emek ve alın teri olmadan en verimli topraklarda bile hasat olmaz. Bugün Belediye Başkan Ali Özkan sayesinde Karacabey Belediyesi’nin geleceği teminat altına alınmıştır. Cumhuriyet tarihimiz boyunca iş hayatımızdaki en büyük reform, hiç şüphesiz taşerona kadro uygulamasıdır. Taşeron sistemini tarihin çöplüğüne gömen ve sizlere sendikal hak tanıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da ilçenin büyümesi ve gelişmesi için belirledikleri 3T vizyonu adı altındaki çalışmalarla çalışanların gayretleri, emekleri ve fedakârlıklarıyla devam ettiklerini söylerken, “Hepimizin gururla taşıdığı bir nokta var: O da alnımız ak, başımız dik olarak, bu faaliyetlerimizi helal dairesi içerisinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu görüşmeleri yaparken, kendimizi sadece masanın bir tarafında olarak değerlendirmiyoruz. Gerçekten hayat şartları zor. Her aile bireyinin, aile efradının hayat standardını daha da yükseltmek için gayret gösteriyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ali Özkan ile HAK-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz birlikte yeni iş sözleşmesini alkışlar eşliğinde imzaladı. Başkan Ali Özkan törenin sonunda bir müjde daha vererek, 6 aylık süreç zarfında oluşan gecikmeden kaynaklı hak edişlerin de tek seferde ödeneceğini söyledi. Özkan’ın müjdesi, personel tarafından coşkuyla karşılandı.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica