Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Bursa Mudanya’da ‘yöresel’ tepki!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde ‘yöresel’ adı altında açılan fuar görünümlü ürünler pazarına esnaflar tepki gösterdi.

BURSA (İGFA) – Mudanya’da yaklaşık iki ay önce açılan ve bir daha kurulmayacağı sözü verilen Yöresel Ürünler Pazarı’nın Hükümet Konağı arkasındaki Mudanyaspor Otoparkı’nda yeniden açılma hazırlığı esnafı harekete geçirdi. Mudanyaspor Kulübü’nün Mudanya Belediyesi’nden kiraladığı otopark alanının amacı dışında işgal edildiğini öne süren esnaflar, Mudanya Kaymakamlığı başta olmak üzere, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Mudanya Belediyesi’ne müracaatta bulundu.

ADI ‘YÖRESEL’, GERÇEKLİĞİ ‘HAKSIZ REKABET’!

“Yöresel Ürünler Pazarı’nın kim önünü açıyor ve zemin hazırlıyorsa yerleşik esnafa ihanet ediyor” diyen Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan Abdulazizoğlu, adı sözde ‘yöresel’, gerçekliği ‘haksız rekabet’ olan bu oluşumun esnafın böğrüne hançer gibi saplandığını öne sürerek, “Bu pazarı kapattırmak için tüm esnafımızla birlikte elimizden geleni yapacağız” dedi.

“TÜM İZİNLERİNİ SORGULAYACAĞIZ”

Yerleşik esnafın pandemi döneminde aylarca kepenk kapatmak zorunda kaldığını ve sonrasında da tedbirlere uymak için gecesine gündüzüne kattığını ifade eden Başkan Abdulazizoğlu, işin durdurulması yönündeki taleplerini Kaymakamlık Makamı’na dilekçeyle sunduklarını söyledi. Kurulan tezgahların resmi kaydı, üretim izinleri gibi diğer hususlarla ilgili resmi başvuruların derhal yapılacağını belirten Abdulazizoğlu, “Esnafımız ağır kiralar, vergi, SGK, resmi belge ve harçlar, kredi borçları altında ezilirken yazık etmeyin” diye seslendi. “Lütfen bu kepazeliği sonlandırın” diyen Başkan Abdulazizoğlu, “Söz konusu yerin amaç dışı kullanımı ile ilgili Mudanya Belediyesi’ne, trafiği aksatması dolayısıyla da Emniyet Müdürlüğü’ne gerekli başvuruları yapacağız. Bir daha Mudanya’mızda bu işlere müsaade edilmesin. Bu olay; hem insanımızın sağlığı, hem parası, hem de yerel esnafın adaletsiz bir düzenin içerisinde haksız rekabete kurban verilmesini önlemek adına önem arz ediyor” diye konuştu.

Bu arada konuyla ilgili Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile yaptığı telefon görüşmesini de paylaşan Oda Başkanı Ertan Abdulazizoğlu, esnafın hassasiyetini ilettiğini belirtirken, bunun üzerine kendisinin de ilçe esnafından yana olduğunu söylediğini ifade etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica