İGF

Bursa Nilüfer’de ‘can dostları’na özel şenlik

BURSA (İGFA) – Bursa’da Nilüfer Belediyesi  ‘4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’ kapsamında Üç Fidan Parkı’nda renkli bir etkinliğe imza attı. Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu işbirliğiyle ve sahipsiz hayvanlar için faaliyet gösteren STK’ların da katıldığı etkinliğe ilgi büyük oldu. Etkinlikte ilk olarak sahipsiz hayvanların sorunlarının ele alındığı bir panel düzenlendi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, kurum olarak yeryüzündeki tüm canlıların yaşama hakkına saygı duyan bir anlayışa sahip olduklarını belirterek, “Doğanın bir dengesi var ve bizler de o bütünün bir parçasıyız. Ama ne yazık ki o bütüne en çok zarar veren parçasıyız. Hayvanların insanlardan korunmaya ihtiyacı olduğu için, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ilan edilmiş. Bizim her şeyden önce bu zihniyet sorununu çözmemiz gerek. Bütün canlıların yaşama hakkına saygı duymayı öğrenmemiz gerek” dedi.

Sahipsiz hayvanlarının sorunlarının tüm insanların ortak problemi olduğunu ifade eden Bursa Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri Veteriner Hekim Melike Baysal ise, yasalarda hayvanlar can sayılıyor ancak sorunlarıyla, yaşam haklarıyla alakalı gereken hassasiyetin gösterilmediğini söyledi.  
Etkinlikte kurulan STK standları da büyük ilgi gördü. Katılanlar standlardan alışveriş yaparak sahipsiz hayvanlara destek oldu. Kentin farklı noktalarına yerleştireceği beslenme otomatlarının tanıtımı da yapıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica