İGF

Bursa Nilüfer’de ihtiyaç sahiplerini ve yardımseverleri buluşturan uygulama

Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin ikinci el giysileri, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ulaştırdığı Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi, soğuk kış günlerinde, hem ihtiyaç duyan vatandaşların hem de hayırseverlerin ilgisini görüyor.

BURSA (İGFA) – Nilüfer Belediyesi’nin ikinci el giysileri ihtiyaç sahipleriyle buluşturduğu “Giymiyorsanız Giydirin” uygulaması, son dönemde daha çok ilgi görmeye başladı. Ekonomik koşulların zorlaşması ve artan soğuklar ihtiyaç sahiplerini daha çok ikinci el giysilere yöneltirken Nilüfer Belediyesi’nin “Giymiyorsanız Giydirin” atölyesine de talep arttı.

İhsaniye Mahallesi İsmetiye Caddesi Şahin Sitesi’nde hizmet veren Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi ile Görükle Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi Çağrıyan Sokak’ta öğrencilere yönelik hizmet veren Giymiyorsanız Giydirin Kampüs’de, her yıl yüz bini aşkın kıyafet, ücretsiz olarak ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor.

Vatandaşların bağışlarıyla faaliyet gösteren atölyeye bazı  kurumlar da çalışanlarıyla topluca giysi bağışında bulunarak ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

Kış döneminde talebin daha da arttığını dile getiren Giymiyorsanız Giydirin yetkilileri, vatandaşlara evlerinde kullanmadıkları eşya ve giysileri, Giymiyorsanız Giydirin merkezlerine getirmeleri çağrısında bulundu. Gelen her ürünün, titizlikle incelendikten sonra raflardaki yerini aldığını söyleyen yetkililer, Nilüfer’deki ihtiyaç sahiplerinin taleplerini olabildiğince karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Bu arada 2014 yılından bu yana hizmet veren Giymiyorsanız Giydirin merkezlerinden bugüne kadar, 25 binden fazla kişi, yaklaşık 860 bin parça giysi alarak faydalandığı öğrenildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica