İGF

Bursa önceliği ‘gıda arzı’ ve ‘otomotiv’e verdi

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK’ün “Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Projesi” kapsamında yer alan “Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin” rektörleri ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

BURSA (İGFA) – Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “11. Kalkınma Planında Yer Alan Araştırma Üniversitelerinin Yetkinliklerine Göre Öncelikli Sektörlerle Eşleştirilmesi” projesi, düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Aday Araştırma Üniversitesi statüsünde yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi için öncelikli sektörler olarak Gıda Arzı Güvenliği ve Otomotiv alanları belirlendi.

PROJEDE 16 ÜNİVERSİTEYE DE YER VERİLDİ

Yeni YÖK’ün Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Projesi kapsamında “Ankara, Boğaziçi, Erciyes, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Orta Doğu Teknik ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü “Araştırma Üniversitesi”, Bursa Uludağ, Çukurova, Ege, Selçuk ve Yıldız Teknik Üniversiteleri ise “Aday Araştırma Üniversitesi” olarak belirlenmişti. Açıklanan projede tüm üniversiteler için öncelikli sektörler tespit edildi ve alanlar konusunda eşleştirmeler yapıldı.

BUÜ’DE ÖNCELİK GIDA ARZI GÜVENLİĞİ VE OTOMOTİV

İTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversite olarak öncelikli sektör talebini Gıda Arzı Güvenliği ve Otomotiv alanlarında kullanmak istediklerini belirterek, YÖK Başkanlığı’nın TÜBİTAK yetkilileri ile bu konuları görüşmeden önce Üniversitemiz bünyesinde görev yapan akademisyenlerle konuyu istişare ettiklerini anlattı. Rektör Kılavuz, bu bilgi birikiminin yanı sıra yerli otomobil fabrikasının da hali hazırda Bursa’da kuruluyor olmasının kendileri içn önemli bir avantaj olacağını belirterek, alınan yeni kararların Türkiye’ye, üniversiteye, sektörlere ve akademik camiaya hayırlı olmasını diledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica