Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Bursa Osmangazi’de aşure geleneği

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, her yıl Muharrem ayında düzenlediği geleneksel aşure etkinliklerini, bu yıl da şehrin farklı noktalarında vatandaşlara aşure ikram ederek sürdürüyor.

BURSA (İGFA) – Pandemi nedeniyle aşure kazanlarının kurulmadığı, aşurenin önceden hazırlanmış paketlerde ikram edildiği etkinlikte vatandaşların Muharrem ayını kutlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Muharrem ayı birlik, beraberlik, barış ve kardeşliğimizin pekiştiği bir ay. Aşure ise bizim kültürümüzü yansıması. Bu vesileyle vatandaşlarımızın Muharrem ayını tebrik ediyorum” dedi  
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hicri takvimin ilk ayı olan, aynı zamanda aşure ayı olarak da anılan Muharrem ayı nedeniyle ilçenin pek çok farklı noktasında düzenledikleri etkinliklerle vatandaşlara aşure ikram ediyor. Tuz Pazarı çarşı esnafı ile birlikte tarihi çarşıda gerçekleştirilen aşure etkinliğinin ardından, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç ve Muhammed Müfit Aydın, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Erol Bodur, Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı , AK Parti Osmangazi ilçe yöneticileri ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi Meydanında vatandaşlara aşure ikram eden Başkan Mustafa Dündar, vatandaşların Muharrem ayını kutladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica