İGF

Bursa Osmangazi’de ‘Batı Düşüncesinin Dünü Bugünü’ konuşuldu

Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi’nde Prof. Dr. Kasım Küçükalp yürütücülüğünde gerçekleşen ‘Batı Düşüncesinin Dünü Bugünü’ sohbetlerinin konuğu olan Prof. Dr. Feridun Yılmaz, Modern İktisadi Aklın Eleştirisi konusunu işledi.

BURSA (İGFA)- Osmangazi Belediyesi'de bulunan Şadırvanlı Han'da düzenlenen ‘Batı Düşüncesinin Dünü Bugünü’ sohbetlerinin bu haftaki konuğu olan Prof. Dr. Feridun Yılmaz, Modern İktisadi Aklın Eleştirisi konusunda, iktisadi dönüşümü ve aydınlanmayı, üç temel periyod özelinde ele aldı. Yılmaz “17. yüzyıl döneminde felsefi düşüncede ve zeminde kendisine yol bularak belli sıçramalarla doğa bilimlerini üretme çabasına dönüştürdü. 18 yüzyılda ise felsefi temelde aklın egemenliği tartışılırken, iktisat gücünü doğa bilimlerinden almıştır” ifadelerini kullandı.

19 yüzyıl ve devamı olarak günümüzü iktisat çerçevesinde ekonomik sistem ve kapitalist düzen kavramlarıyla temellendiren Prof. Dr. Feridun Yılmaz, çağımızın iktisadi problemlerini dini, ekonomik, sosyolojik, felsefi ve kültürel bakış kodlarıyla inceledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica