Siyaset

Bursa Osmangazi’de İYİ Parti’den ‘Parlamenter Sistem’ bilgilendirmesi

Bursa’da İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı, bölge muhtarlarıyla “İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem” ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Osmangazi ilçesinde İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem bilgilendirme toplantısı düzenleyen İYİ Partililerin toplantısına, Osmangazili muhtarlar yoğun katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, “Bu sistem Sosyal Hayattan, Ekonomiye, Adaletten, Diplomasiye, Doğadan, Demokrasiye, Hemen her konuda ülkemizin karşılaştığı sorunların anahtarıdır” dedi.

Sistemin Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile içine düşürüldüğü sorunlardan çıkış yolu olduğunu belirten Başkan Hasanoğlu, “Bu sistem Adaleti, Vicdanı, Liyakati, Ortak aklı, Türk Devlet geleneğine yakışanı gösteren, Milletten yana olanı tarif eden, hiç bir vesayet sisteminin olmayacağı, Devlet ile milleti yeniden buluşturan bir sistem tasarımı, bir ilkesel çerçevedir” diye konuştu.

Demokrasimizin en vazgeçilmez kurumlarının başında da yerel yönetimler geldiğine dikkati çeken Hasanoğlu, “Mevcut sistemde, Belediyelerimiz üzerinde ağır bir vesayet oluşturulmuştur. Kent sakinlerimizin seçtiği yöneticilerin de seçilmiş olduğu gerçeği yok sayılıyor. Belediyelerin altyapı yatırımları için borçlanmalarındaki onay yetkisi Cumhurbaşkanına verilmiştir. Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ile ilgili düzenlemeler için de Cumhurbaşkanın kararı aranır olmuştur. Hatta Cumhurbaşkanın uygun gördüğü STK’lar ve Vakıflar dışında kalan kurumlarla belediyelerin, ortak proje veya çalışma yapması bile engellenir duruma gelinmiştir. Belediyeler ile ilgili hayati kararların Cumhurbaşkanı tarafından alınması, 84 milyon vatandaşımızın yerel seçimlerde ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymaktır” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica