İGF

Bursa Osmangazi’ye bağlı Kavalı yeşil alana dönüşüyor

BURSA(İGFA)-  Geçtiğimiz Mart ayında Kavaklı Mahallesinde yaşanan toprak kayması sonucu Kazım Baykal Caddesi üzerinde yer alan Uğur Apartmanı (A-B Blok), Üçyıldız Apartmanı, Uzunoğlu Apartmanı (A-B Blok) ile Yenigün İşhanı ve Sütmen İş Merkezi zarar gördü. Binalar, can ve mal kaybı yaşanmaması için boşaltılarak mühürlendi. Osmangazi Belediyesi, bölgede yapılan jeolojik-jeoteknik etüt çalışmalarının ardından can güvenliği için yaşamanın son derece tehlikeli olduğu tespit edilen 98 mesken, 141 iş yeri olmak üzere toplam 239 bağımsız bölümün kamulaştırılması için çalışma başlattı.

Bu konuda yoğun bir mesai harcayan Osmangazi Belediyesi, 108 hak sahibi ile anlaşma sağlamayı başardı. Bölgede şuana kadar toplam 2 bin 626 metrekare alan kamulaştırılırken, yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 23 milyon 958 bin TL ödeme gerçekleştirildi. 

Yaşanan üzücü olayla ilgili açıklama yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak meclis kararı alarak ilçe sınırlarımız içerisinde yer alan bölgedeki binaların kamulaştırılması için çalışma başlattık. Şuana kadar 239 bağımsız bölümün 108’i ile anlaşma sağladık. Kamulaştırmalar için 23 milyon 958 bin TL ödeme yaptık. Kalan diğer bölümleri de en kısa sürede kamulaştırarak riskli binaların yıkımını başlatacağız”dedi. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica