İGF

Bursa Yıldırım’dan çevreci asfalt

Çevre kirliliğinin önüne geçmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için sıfır atık uygulamasını hayata geçiren Bursa’da Yıldırım Belediyesi, öncü bir projeye daha imza attı.

BURSA (İGFA) – Bursa’da Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ortak çalışmayla; ömrünü tamamlamış otomobil lastikleri asfalt üretiminde kullanılmaya başlandı.

Proje kapsamında; Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından toplanan atık otomobil lastikleri, granül haline getirildikten sonra Yıldırım Belediyesi asfalt üretim tesisine gönderiliyor. Tesiste, granül karışımıyla üretilen asfalt ise Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Yıldırım’ın yollarına seriliyor. Ömrünü tamamlamış otomobil lastiğinin dönüşümünden elde edilen katkı malzemesi karışımıyla üretilen asfalt ilk kez Mimar Sinan Mahallesi 1. Meydan Sokak yol yenileme çalışmasında kullanıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın da incelediği çalışmalar sırasında; 2 bin 500 metrekarelik alana, 310 adet otomobil lastiğinin dönüşümünden elde edilen katkı malzemesiyle hazırlanan 400 ton asfalt serildi. Asfaltın serimi daha ince yapılabildiği için yaklaşık olarak maliyetten yüzde 10 tasarruf sağladıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Bu uygulama ile hem ömrünü tamamlayan lastiklerin doğaya atılmasının önüne geçerek çevreyi koruyoruz hem tasarruf ediyoruz hem de kaliteli asfalt üretiyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica