İGF

Bursa’da CHP’li kadınlardan İstanbul’daki kısıtlı miting kararına tepki

CHP Bursa İl Kadın Kolları, bugün İstanbul Maltepe Sahil Miting Alanı’nda yapılan “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” miting için katılımın İstanbul Valiliği kararıyla 1.000 kişi ile sınırlandırılmasına tepki gösterdi. CHP’li kadınlar fesih kararının yürürlüğe girmesi için açıklanan 1 Temmuz tarihinin ertelenmesi gerektiğini söyledi.

BURSA (İGFA) – CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, düzenlediği basın toplantısında Maltepe’de en az 2 milyon kişilik alanın sadece bini kişi ile sınırlandırılmasının, kadınlardan korktuklarını gösterdiğini söyledi.

“Kotalar Bize Dar” diyerek yola çıkan CHP Kadın Kolları olarak, “Sayılar Bize Dar” sloganıyla tüm yurtta eşzamanlı basın açıklaması yapıldığını vurgulayarak, “İstanbul’da toplanan kız kardeşlerimizle dayanışma içerisindeyiz” dedi. Danıştay’ın 1 Haziran 2021 tarihinde açılan davaya yönelik, “idarenin savunması alındıktan sonra inceleme gerektiğine” hükmettiğini anımsatan CHP’liler, “Türkiye’de tek adam rejiminin talimatı ile işleyen hukuk sistemi ağır ve hantal! Danıştay’a yaptığımız başvuru henüz sonuçlanmadı. Savunma için iki ay bekleyen Danıştay’ın, fesih kararı yürürlüğe girene kadar karar mekanizmasını çalıştırmayacağı görülüyor. Bu nedenle, fesih kararının yürürlüğe giriş tarihi iç hukuk yolları tükenene kadar ertelenmelidir” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica