Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Bursa’da ‘dijital dönüşüm’le nitelikli personel yetişecek

Dijital ve yeşil dönüşümün öncüsü DOSABSİAD ve BUTGEM’in bir ilke imza atarak hayata geçirdiği Dijital Dönüşüm Okulu’nda iş dünyasına yönelik Mart ayında başlayacak eğitimler için yol haritası oluşturuldu.

BURSA (İGFA) – Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) iş birliğinde Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Okulu eğitimlerinin planlaması için alanında uzman isimler ile bir araya geldi.

BUTGEM Genel Müdürü Hakan Neşeli ve DOSABSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda, iş dünyasına yönelik Mart ayında başlayacak dijital medya ve pazarlama ana başlığı altındaki eğitimler için yol haritası çizildi.

Eğitime katılacak sanayicilerin dijital üretim ekosistemine dinamizm katarak, ekonomide yenilikçi ve stratejik trendlere hâkim olacaklarını belirten DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye’de alanında ilk olma özelliği taşıyan Dijital Dönüşüm Okulu’nun iş dünyasını giderek daha da dijitalleşen iş süreçleri konusunda uzmanlaşmasını sağlayacağını söyledi. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilerek yetkinlikleri de belgelendirileceğini kaydeden Çevikel, “Yaklaşık 5 milyar dolar ihracatı olan ve ihracat oranı bakımından ilk 3’te yer alan DOSABSİAD’da böyle bir girişimde bulunmamız kaçınılmazdı. 60’ın üstünde Ar-Ge ve inovasyon merkezi bulunan bölgemiz, bu ekosistemin ana noktalarından biri konumunda. Dijitalleşme olmadan, bu başarıların sürdürülebilir olmayacağının bilincinde olarak, alanında doğru adres olan BUTGEM ile ortak aklın yolunda ilerlediğimiz için gururluyuz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica