İGF

Bursa’da istihdama ‘Yıldırım’ destek

BURSA (İGFA) – Yıldırım Belediyesi’nin,  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile İŞKUR iş birliğinde hayata geçirdiği ‘Yıldırım İstihdam Merkezi’ iş arayan ve işverenler arasında köprü görevi görüyor. Yıldırım İstihdam Merkezi’ne yılın ilk 8 ayında 37 bin 918 kişi başvuruda bulunurken, bunlardan 4 bin 489’u işe yerleştirildi.
İstihdam Merkezi’ne Ağustos ayında başvuru yapan 5 bin 121 kişiden ise 743’ü Yıldırım Belediyesi’nin aracılığıyla istihdam edildi.
Kenti imar ederken merkeze insanı koyduklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Belediyecilik özünde insanı mutlu etme, insanın yaşamını kolaylaştırma işidir. Bu bilinçle bir yandan yollar, binalar, parklar inşa ederken diğer yandan da hemşehrilerimizin sosyal ve ekonomik yaşamlarını geliştirecek, hayat kalitelerini yükseltecek hizmetlere odaklanıyoruz” dedi. Yıldırım İstihdam Merkezi’nde iş arayan hemşehrilere hem eğitim verdiklerini, hem de işverenle buluşturduklarını belirten Başkan Yılmaz, “Gerçekleştirdiğimiz iş görüşmeleri sayesinde 4 bin 489 vatandaşımızın istihdamına katkı sağladık. İnşallah bu merkezimiz sayesinde daha fazla hemşehrimizi iş sahibi yapacağız. İş bulan gençlerimiz mutlu olacak, anneler mutlu olacak, babalar mutlu olacak, eşler mutlu olacak, çocuklar mutlu olacak. Onların mutluluğu ile biz mutlu olacağız. ‘Mutlu bir Yıldırım’ için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica