Ekonomi

Bursa’da Makine Üreticileri gala yemeğinde buluştu

Makina İmalatçıları Birliği (MİB), makina imalat sektörünün Bursa’daki kıtalararası buluşması olan BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları kapsamında, sektör temsilcilerini gala yemeğinde ağırladı.

BURSA (İGFA) – Makina imalat sektörünün Bursa’daki kıtalararası buluşması olan BUMATECH Fuarlarının düzenleyicileri arasında yer alan MİB, yoğun bir katılıma sahne olan fuarın ilk gününde açtığı stantta ziyaretçilerini ağırlarken, akşam da gala yemeğinde sektör temsilcilerini buluşturdu.

Düzenlenen organizasyona; MİB üyelerinin yanı sıra TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü,Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 700'e yakın yabancı iş insanı geldiğine dikkati çekerek, herkesin beklentisini karşılayacak bir fuar olmasını diledi.

Organizasyonda konuşan MİB Başkanı S. Emre Gencer,salgının yol açtığı koşullar nedeniyle makine imalatçıları olarak çok zor bir 2020 yılı geçirdiklerini anlattı. “Devletimiz, bu hedeflere uygun olarak son dönemde uygulamaya koyduğu tüm destek programlarında makine sektörüne öncelik vermiştir” diyen Gencer, “İmalatçılarımızın uygun koşullu kredilerine erişimi, sorun olmaktan büyük ölçüde çıkarılmıştır.  Sanayi Hamlesi Programı kapsamındaki ilk çağrılar makine sektörüne yapılmıştır.  Bu sayede halihazırda ithal ettiğimiz çok sayda makine ve sitemin ülkemizde üretilmesini öngören yatırım projeleri uygulama aşamasına gelmiştir. Bunlar arasında; ‘Akıllı makinelerin beyin ve sinir sistemi’ olarak nitelendirilen CNC kontrolör ve sürücülerinin, ‘Servo motorların’ ve ‘lineer kızakların’ yerli ve milli üretilmesini öngören projeler de yer almaktadır. Bu projeleri, ülkemize makine imalatında sınıf atlatacak girişimler olarak niteleyebiliriz” diye konuştu.

Gencer, 150 milyar dolara yakın ticaret hacminin olduğunu belirterek, AB mevzuatına uyumda hızlı adımlar atılması gereken diğer bir konunun da Avrupa Yeşil Mutabakatı olduğunu söyledi.

Son derece güzel geçen gala yemeğinin son bölümünde ise Tarihçi, Akademisyen Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan katılımcılara bilgi dolu bir sunum gerçekleştirirken, “Bunu Herkes Bilir” başlıklı kitabını da konuklar için imzaladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica