İGF

Bursa’da Mollaarap ‘riskli alan’ ilan edildi

Yıldırım Mollaarap Mahallesi’nde 2019 yılında yaşanan heyelanın ardından bölgenin geleceği ile ilgili bekleyiş sona erdi. 3,6 hektarlık bölge riskli alan ilan edildi.

BURSA (İGFA) – Mollaarap Mahallesi’nde 2019 yılında bir inşaat sırasında bölgede yaşanan heyelanın ardından 100’den fazla evin tahliyesine karar verilmişti. Bölge sakinleri çözüm beklerken, Yıldırım Belediyesi, alanın yüzde 30’unda oturan hak sahibi ile anlaşarak evlerini satın almıştı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bölgenin riskli alan edilmesini beklediklerini ve satın aldıkları yerde yapılaşma olmayacağını açıklamıştı.

Beklenen karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre, söz konusu bölge riskli alan ilan edildi. Kararda “Bursa İli, Yıldırım İlçesi, Mollaarap Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2’inci ve ek 1’inci maddeleri gereğince karar verilmiştir” denildi

YILMAZ: KAMULAŞTIRMA TAMAMLANACAK

3,6 hektarlık alanda 120 bina ve 320 hak sahibi olduğunu anımsatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Biz bölgenin yüzde 30’luk bölümünü hak sahipleri ile anlaşarak satın almıştık. Kalan kısmın kamulaştırmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordinasyon halinde tamamlayacağız. Halen ölçümlerde hareketliliğin yer yer görüldüğü bölgede konut inşası veya başka bir yapılaşma olmayacak. Uzun süredir belirsizliğin son bulması için bir süreç yönetiyorduk. Kararın tüm Yıldırım’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica