Sağlık

Bursa’da sağlığa bin 315 yatak dahil oluyor

Bursa’da şehrin merkezindeki bin 315 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatı hızla yükseliyor.

BURSA (İGFA) –  TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, yapımı Bursa’da hızla devam Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Acemler’deki inşaatı devam eden ve toplamda bin 315 yatak kapasiteli olacak Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin 188 erişkin yoğun bakım yatağı, 43 yeni doğan yoğun bakım yatağı, 231 poliklinik ve 32 ameliyathanesi olacak. Yüklenici firmadan hastane projeleri hakkında bilgi alan Milletvekili Esgin ve Dr. Yavuzyılmaz,  incelemelerin ardından hastane bahçesinde açıklama yaptı.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Sağlık Bakanlığı’nın standartları doğrultusunda hizmet verilmesi için gayret edilecek bir hastane olacağının altını çizerken, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “İnşaatın her aşamasını yakından takip ediyoruz. 15 Kasım itibarıyla kaba inşaat tamamlanacak. Bütün amacımız inşaatın biran önce tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmasıdır. Hedefimiz Memleket Hastanesi ve Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ni 2 yıl içerisinde Bursa’mıza kazandırmaktır” diye konuştu.

Bursa Şehir Hastanesi’nin Covid-19 döneminde ne kadar önemli olduğunu gördüklerine dikkat çeken Milletvekili Esgin, “Kestel ve Gürsu gibi ilçelerimizde dâhil olmak üzere tüm ilçelerimizde hastaneler tamamlandı. İlçelerimizin hiç birisinde hastane eksikliği konusunda bir sorun kalmadı. Bursa Devlet yani Memleket Hastanesi ve Ali Osman Devlet Hastanesi Bursa’da yapmış olduğumuz şu an itibari ile kamu sağlık yatırımlarının son halkası. İnşallah Dr.Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ile birlikte bunları da iki yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini” söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica