İGF

Bursa’da şehit öğretmenler unutulmadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğinde şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz rahmetle anıldı.

BURSA (İGFA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi hem Öğretmenler Günü’nü kutlamak hem de ilim irfan ordusunun şehit neferlerini anmak için özel bir etkinlik düzenledi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe PKK tarafından şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın ile şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Yahya Yılmaz ile kardeşi Hamit Yılmaz da katıldı.

Öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, insanın insanlığını koruyabilmesi için, beşikten mezara kadar uzanan bir eğitim sürecine ihtiyacı olduğunu, bu sürecin en önemli aktörünün ise öğretmenler olduğunu hatırattı.

Öğretmenlerin bir ülkenin ve insanlığın geleceğinde hayati derecede rol oynadığını ifade eden Başkan Aktaş, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlarken, şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ı rahmetle andı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ise, öğretmenlik mesleğinin sadece eğitim öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil, bilginin yanında tecrübe ve irfanla, sevgi ve sabırla nice ömürlere ilham olmak olduğunu söyledi. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica