İGF

Bursa’da taksicilerin sorunları bitmiyor! Kurtuluş’un ‘sarı’ları isyanda

Bursa’da taksicilerin başı madde bağımlılarından ve parayı vermeden kaçan kişilerden yana dertli. Kurtuluş Taksi Durağı Kahyası Levent Temel, her hafta emniyete teslim edilen 100-150 tane kimliğin olduğunu ifade etti.

GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)-  Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Kurtuluş Taksi Durağı çalışanları, madde bağımlılarından ve parasını vermeden kaçan şahıslardan yana dertli. Pandemi ve akaryakıta gelen zamlar yüzünden işlerinin yeterince olumsuz etkilendiğini söyleyen Kurtuluş Taksi Durağı Kahyası Levent Temel, bunun yanında bir de parayı vermeden kaçan kişilerle uğraştıklarını söyledi.

Temel, “10 senedir hem mahalle insanıyız, hem de durağımızda görev yapmaya çalışıyoruz. Devir iyice kötüye gittiği için kendimi taksiden alıp kahyalığa başladım. Çünkü başımın belaya gireceğini düşünüyordum. Mesela en son yaşadığım olay şuydu; bir kişi araca bindi, yanında kız arkadaşı var ve bayağı dolaştırdı. Giyimi kuşamıyla kendisine güven verdi. Kız arkadaşının da yanında olması sebebiyle güvendik.

Taksimetrenin ücreti 400 TL. Durduğumuz sırada, ‘Bayan arkadaşımın yanında rezil olmayayım, kimliğimi al akşama uğrayacağım sana’ dedi. Her hafta emniyete tutanakla teslim ettiğimiz 100-150 tane kimlik var. Burada çalışan herkes şoför. Mal sahibi değil. Kilometre usulü çalışılıyor. Yani araba sahibi bunu anlamaz. Kaç km yapıldıysa, karşılığı neyse onu ister. Şoförler kazandığı parayı olduğu gibi mal sahibine bırakıyor” diye konuştu. 

“HEMEN GELECEĞİM DEYİP KAYBOLUYORLAR”

Kurtuluş Taksi Durağı’nda şoförlük yapan Ferhat Dilekçi ise yaşadığı sorunları şu şekilde anlattı; “Sorunlarla baş etmeye çalışıyoruz. Nöbetçi oluyorum, bazen hiç yolcu almıyorum. Çünkü gelen tipler kendini belli ediyor. Bu mahallenin insanı da olmuyor. Bu mahallenin insanı olsa bizlere bir zararı olmaz zaten ama dışarıdan bazı madde kullanan insanlar geliyor. Araç yok diyorum. Bazı insanlar gezdirip dolaştırıyorlar sonra ‘Hemen gelicem bekler misin’ diyor. Dar bir sokağa girip kaçıyor, bir daha yok. Ondan sonrasında biz şoför olarak kilometre hesabı çalıştığımız için cebimizden yansıtmak zorunda kalıyoruz. Şoför olarak elimizden geldiğince insan seçmeye çalışıyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica