İGF

Bursalı eğitmenlere ‘İş Oyunları’ eğitimi

T.C. MEB ve German Sparkassenstiftung for International Cooperation arasında imzalanan iş birliği protokolleri kapsamında hayata geçirilen ve Türkiye’deki Mesleki ve Teknik Liselerine ve Halk Eğitimi Merkezlerine yönelik hazıranan ‘İş Oyunları Eğitimi’ Bursa’da başladı.

BURSA (İGFA) – Bursa’da Ekim ayı boyunca devam edecek olan eğitmen eğitimleri, Sparkassenstiftung Uzman Eğitmenleri tarafından 6 farklı gruba yönelik olarak olarak 74 öğretmene verilecek. Yıl sonuna kadar farklı illerden eğitimlere katılan yaklaşık 280 öğretmenin en az 5000 öğrencinin finansal ve iş okuryazarlık bilgisinin oluşması ve artması hedefleniyor.

Finansal ve iş okuryazarlığı eğitimlerini, yenilikçi bir eğitim yöntemi olan ‘Oyun Temelli Eğitim’ metodu ile anlatan Sparkassenstiftung Türkiye, Bursa’daki meslek lisesi öğrencilerinin finansal ve işletme bilgilerinin gelişitirilmesi, girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve finansmana erişim konusundaki farkındalık seviyelerinin arttırılması konularında destekliyor. ‘Mikro İş Oyunu’ ve ‘Birikim Oyunu’ eğitim modülleri ile katılımcılar, eğitim sırasında kendi aile bütçelerini ve işletmelerini oyun panosu üzerinden yönetiyor.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica