Raporlar

Bursalı: “Mehmetçiğimize Polisimize kurşun sıkmanın özgürlüğü olmaz”

Bursalı; "Terör bu topraklarda tarihe gömüldü ama yetmez. Şimdi üretme zamanı. Silopi’mizi Türkiye’nin üretimini yapacağız, üreten Türkiye’nin yıldızı olacak"

Bursalı: “Mehmetçiğimize Polisimize kurşun sıkmanın özgürlüğü olmaz” … Bursalı; “Bugüne kadar Vatan partisi Kürdüyle Türküyle ayrım yapmadan ayaküstü durdu. Her yerde Vatan Partisi’nin bayrağını dikeceğiz” dedi. detaylar haberimizde…

Bursalı: “Mehmetçiğimize Polisimize kurşun sıkmanın özgürlüğü olmaz”

Vatan Partisi Silopi İlçe Başkanlığı Açıldı

Vatan Partisi 9-11 Mart tarihleri arasında Güneydoğu’da yapacak olduğu üye katılım töreni ve bina açılış programlarının ilkini bugün Silopi’de gerçekleştirdi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve beraberindeki parti heyeti Silopi İlçe Başkanlığı açılışına katıldı. Silopili yurttaşların coşkulu katılımıyla gerçekleşen açılışta Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Şırnak İl Başkanı İsmail Kabul ve Silopi İlçe Başkanı Mustafa Bayrak konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ilçe binasına geçen parti heyeti üye olan Silopilere rozetlerlerini taktıktan sonra Aydınlık Gazetesi hediye etti.

BÖLMEYE ÇALIŞANLAR BÖLÜNDÜ

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı açılış konuşmasında ABD’nin, PKK’nın ve HDP’nin Türk milletini bölemediğine dikkat çekti. Bursalı “Türkiye’nin en güzel köşesindeyiz, çünkü Türkiye buradan birleşmeye başlıyor. Türkiye’yi Şırnaktan, Silopi’den bölmeye çalıştılar. Şimdi Türkiye Silopi’den birleşmeye başladı. Türk milletinin has parçası, Kürdümüzü bu milletten ayıramadılar. Çünkü bu millet bin yıldır kardeş. Cephelerde savaş vermiş, yan yana düşmüş, şehit olmuş. Çünkü bu millet “Türk de biziz Kürt de biziz hepimiz Türk milletiyiz” dedi. Bu millet böyle sıkı sıkıya kenetlendi. ABD’ye, PKK ve HDP’ye ilan ediyoruz. Bu milleti bölemediniz ve sizler bölündünüz parçalandınız” dedi.

HENDEKLERE GÖMDÜK SIRA HDP’NİN KAPATILMASINDA

PKK’nın devrinin bittiğini çünkü ağababaları ABD’nin devrinin bittiğini vurgulayan Bursalı “Amerika yeniliyor. Şimdi onların piyonu kara kuvvetim dediği PKK da Mehmetçiğimiz polisimiz tarafından eziliyor. İşte 2014ten sonra Türk ordusu Türk polisi korucumuz sizler Şırnaklılar Silopililer, o terör örgütünü burada açtığı çukurlara hendeklere ve tarihe gömdünüz elinize kolunuza sağlık. Şimdi bu tarih yeni başlıyor onları hendeklere gömdük. Şimdi sıra HDP’nin kapatılmasında. Çünkü teröre özgürlük olmaz. Terörün partisi olmaz. Mehmetçiğimize, polisimize, milletimize kurşun sıkmanın özgürlüğü olmaz. Çocuklarımızı gençlerimizi kandırma onları dağa kaçırma özgürlüğü yok. Şırnaklımızın Silopilimizin esnafımızın kepenklerini indirme özgürlüğü yok. O yüzden terör partisine de özgürlük yok, bu parti buraların bu toprakların Kürdümüzün partisi değil” dedi.

HDP’nin Kürdümüzün en büyük düşmanı olduğuna dikkat çeken Bursalı “HDP kapatılacak onu Amerika kurtaramayacak. Çünkü HDP’nin kapatıldığını Diyarbakır annelerimizin babalarımızın gözlerindeki kararlılıkta görüyoruz. Onlar HDP’yi kapatmıştı. Şimdi gereken yapılacak, hukuken de bu terör partisi kapatılacak. HDP’yi kimse kurtaramayacak” dedi.

“GELİN ŞIRNAK’I AYAĞA KALDIRALIM”

Konuşmasında HDP’ye oy veren yurttaşlara da seslenen Özgür Bursalı “Gelin birleşen ve üreten Türkiye mücadelesine katılın. Hep birlikte Şırnak’ı tekrar ayağa kaldıralım. Çünkü HDP size çukur vadediyor. Vatan Partisi size güzel bir gelecek, vatan bütünlüğü ve bunu hep birlikte kurmayı vadediyor. Terör bu topraklarda tarihe gömüldü ama yetmez. Şimdi üretme zamanı. Silopi’mizi Türkiye’nin üretimini yapacağız, üreten Türkiye’nin yıldızı olacak. Buralara fabrikalar, işletmeler kuracağız, gençlerimizin çalışacağı işletmeler kuracağız ve bir tane genç boş gezmeyecek. Silopi çarşısında bir tane genç işsiz kalmayacak. Onlar Silopi’nin başı dik özgür üreten gençleri” dedi.

“KÖYLERİMİZE GERİ DÖNECEĞİZ”

Daha önce çeşitli nedenlerle terkedilmek zorunda kalınan köylere yeniden dönüleceğine değinen Bursalı “Tekrar köyümüze döneceğiz, hayvanlarımızı otlatacağız, bağımızı meramızı kuracağız. Diyarbakır’da bu proje başladı Şırnak’ta da boşaltılan köylere geri döneceğiz ve ekmeye biçmeye üretmeye başlayacağız. Aynı zamanda dost ülkelerimizle komşu ülkelerimizle dostluğumuzu pekiştireceğiz, ABD baskı ve tehditlerine teröre karşı hem güvenlik hem ekonomide onlarla işbirliği yapacağız, İran’la, Suriye ile onlarla bu dostluğu geliştirdikten sonra Silopi’miz kazanacak, sınır ticaretimiz güzelleşecek hepiniz kazanacaksınız ve Türkiye kazanacak. Hiçbir partiye mecbur değilsiniz, vatan partisi türkün kürdün Türk milletinin partisi hayal satmıyoruz, iş vereceğiz, üreteceğiz Türkiye’yi birleştireceğiz derken, hepsini planlı programlı önünüze koyuyoruz. Yalnız değilsiniz, siz Doğu Perinçek’i çok yakından tanırsınız. En iyi siz tanırsınız. O Doğu Perinçek ki o bu topraklarda en zor zamanlarda sizinle beraber oldu. Şimdi de Vatan Partisi ve Doğu Perinçek zor zamanlarda sizinle birlikte ve beraber zorlukları yeneceğiz. Buradan başlatıyoruz Silopi’den Vatan Partisinin iktidar yürüyüşünü, hepinize söz veriyoruz Şırnak, Silopi, üreten Türkiye’nin yıldızı olacak” dedi.

“ŞIRNAK’IN HER YERİNE VATAN PARTİSİ BAYRAĞI DİKECEĞİZ”

Vatan Partisi Şırnak İl Başkanı İsmail Kabul “İktidarımıza Silopi’den başlayacağız. İstanbul’a kadar Türkiye’de iktidar olacağız. Vatan Partisi Silopi İlçe başkanlığımız herkese hayırlı olsun. Vatan Partisi 40 yıldır Türkiye’de siyaset yaptı. Mücadele ediyor. Bugüne kadar Vatan partisi Kürdüyle Türküyle ayrım yapmadan ayaküstü durdu. Her yerde Vatan Partisi’nin bayrağını dikeceğiz. Bundan sonra da Vatan Partisi de gece gündüz demeden, çok çalışacağımıza söz veriyorum. En yakın zamanda Şırnak’ın tüm beldelerine ilçelerine köylerine her yerine Vatan Partisi bayrağı asacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“CUDİ’DE ARTIK HAYVANLARIMIZ OTLUYOR”

Vatan Partisi Silopi İlçe Başkanı Mustafa Bayrak “2015 yıllarından beri Silopi’de ve Güneydoğuda gördüğünüz politikalar son buldu. Amerika artık bölgede cirit atamayacak. 90larda bu bölgeye çektirdiklerini çektiremeyecek. Hendek döneminde halkın evlerine mayın döşediler. Artık bu politikalar çökmüştür.. Gördüğünüz Cudi dağımız, Gabar dağımız artık güvenlik zinciri altında, artık oralarda hayvanlarımız otluyor. Artık orada villalar göreceksiniz. Halkımız orada yazlıklar yapacak. Halk örgütün çilesini çekmeyecek. Bu sonlandırıldı. Sebebi de bir lider var. Herkes tarafından tanınan bir lider o da Sayın Doğu Perinçek. Değil Türkiye’yi dünyayı dize getiren lider Sayın Doğu Perinçek” dedi.

“İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ SİLOPİ’DEN BAŞLADI”

Artık tüm bölgede iş zamanı, aş zamanı, birlik ve beraberlik zamanı diyen Bayrak konuşmasını; “Gençler artık FETÖ’ve PKK gibi örgütlere peşkeş çekemeyecek. Artık bu bitmiştir. Artık Vatan Partisi dönemi başlamıştır. Vatan Partisi Şırnak Silopi’den iktidar yürüyüşünü yükseltti ve bu ses tüm dünyada duyulmaya devam edecektir. Artık hayvanlarımızı içerde değil kapalı alanlarda yem alarak beslemekten değil tüm hayvanlarımızı Cudi’ye Gabar’a götürüp organik otlattıracağız. Organik yiyip içeceğiz. Onun yolunu Vatan Partisi açıyor. Biz Türk Milleti olarak ne diyoruz. Vatan için ölür müyüz? Vatan Partisi için de iktidar yolunda…. Değerli arkadaşlar artık tüm gençlerimiz kendi işlerini kuracak. Hoş geldiniz şeref verdiniz. Geleceği parlak olan bir Türkiye için daha cesur bir Türkiye için hepinizi Vatan Partisine davet ediyorum dedi” diyerek sonlandırdı.

Açılış töreni video bağlantısı: https://www.youtube.com/watch?v=uYEXSSYnM1s

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica