İGF

Bursa’nın değerini artıracak strateji açıklandı

Bursa’nın turizm alanında uluslararası cazibe merkezine dönüşmesi için Bursa Valiliği koordinasyonunda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hazırlanan Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi, lansman toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

BURSA (İGFA) – Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi’nin tanıtım çalışmaları için kapsamlı yol haritasının kamuoyu ile paylaşıldığı toplantıda şehrin sloganı ‘Gelenekten Geleceğe Akan Şehir’ olarak belirlendi.

Ekonomik, sosyal ve çevresel dengeler dikkate alınarak Bursa için belirlenen turizm tanıtım ve marka stratejisi ile turizmde sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlandı.

VALİ’DEN CUMALIKIZIK İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Lansman toplantısındaki konuşmasında UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Cumalıkızık’ın, Dünya Turizm Örgütü tarafından başlatılan “En İyi Turizm Köyü” oylamasında açık ara önde olduğu müjdesini veren Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Saymakla bitmeyecek değerlere sahip şehrimizde 2021’de konaklayan yabancı turist sayısı 170 bin 640 iken 2022’nin ilk 4 ayında 81 bin 230 olarak gerçekleşmiştir. Pandemiyi geride bırakmakla birlikte 2022’de turizm sektörü, ciddi bir ivme yakalayacaktır. 2022 Türk Dünyası Başkenti seçilen Bursa’mız tanınırlığını artırmıştır. 2 yılı aşkındır titizlikle sürdürülen Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi çalışmalarının neticelenmiş olması, oldukça önemli bir fırsattır. Bu çalışma, ilimizin hak ettiği noktaya gelmesinde önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

‘MOTİVASYONU YÜKSEK TUTMALIYIZ’

Çok farklı kültürlere, doğal güzelliklere ve tarihi mirasa sahip Bursa’nın turizm pastasından gereken payı alması için çalışmaların düzenli şekilde sürdüğünü belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, şehir olarak çok büyük avantajlara sahip olduklarını ancak turizmle ilgili elde edilenlerin Bursa için yeterli olmadığını söyledi.

2019 yılından bu yana turizm ve tanıtım faaliyetlerinin profesyonel bir vizyon ve plan dahilinde hazırlandığını belirten BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, “Şehrimiz tarih, kültür, doğa, sağlık, kış, gastronomi ve daha birçok turizm türünde sayısız değer barındırmaktadır. Bu değerlerin zenginliği, turizm tanıtımında odaklanma problemini de beraberinde getirmektedir. Tamamlanan ve kamuoyu ile paylaştığımız çalışmanın belki de en önemli çıktısı, bu tanıtım çalışmalarının daha odaklı ve planlı bir şekilde yürütülmesine zemin oluşturmasıdır” dedi.

Açılış konuşmaları ile başlayan lansman etkinliği Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisinin hazırlık sürecini yürüten IMEANIT firmasının kurucusu ve Genel Müdürü Emrah Yücel ve şirketin Türkiye Direktörü Nazlı Kayı’nın sunumları ile devam etti.

Yapılan sunumlarda şehir markalaşma süreçlerinin önemi ve Bursa için hazırlanan turizm tanıtım ve marka stratejisinin hazırlık süreci hakkında bilgi verildi. Stratejinin ildeki bütün paydaşların görüşlerine başvurularak katılımcı bir süreçle hazırlandığı vurgulandı.

5 TEMA BELİRLENDİ, SU KİMLİĞİNE VURGU YAPILDI

Tarih, doğa, sağlık, gastronomi ve spor temaları üzerine şehrin ‘su’ kimliğine vurgu yapılan; mottosu da ‘Gelenekten Geleceğe Akan Şehir’ olarak belirlenen Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi kapsamında mevcut durum analizi, Bursa değerler haritası, Türkiye genelinde bin kişiye, Bursa çapında bin kişiye ve Türkiye’ye gelen bin yabancı turiste Bursa konusunda algı anketi, 30 kanaat önderi ile birebir mülakat, turizm sektörünün bütün paydaşlarını kapsayan 8 tema çerçevesinde 100’den fazla katılımcı ile odak grup toplantıları, sosyal medya analizi, Bursa genelinde profesyonel fotoğraf çekimi, uluslararası kıyaslama, Bursa alt destinasyonlarının belirlenmesi, Bursa tur rotalarının oluşturulması, görsel tasarım ve iletişim kimliği oluşturulması, strateji, eylem planı ve yol haritası geliştirilmesi çalışmaları tamamlandı.

Bursa’nın en detaylı turizm raporunu içeren Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi’nin detaylarına www.bursamarkalasiyor.com adresinden ulaşılabiliyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica